Președintele Donald Trump “se gândește în mod activ când și cum” să mute sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat vicepreședintele Mike Pence, potrivit site-ului publicației The Jerusalem Post.

Vicepreședintele american a făcut această afirmație cu ocazia unui eveniment organizat de reprezentanța Israelului la ONU prin care s-a marcat adoptarea pe data de 29 noiembrie 1947 a Rezoluției ONU 181, act care a condus la crearea statului Israel.

În timpul campaniei prezidențiale, Trump a promis că va muta ambasada americană din Israel la Ierusalim.

Președintele SUA, Donald Trump, a decis, în iunie, amânarea mutării ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizia fiind criticată dur de Israel, dar salutată de Autoritatea Palestiniană și de Iordania.

Donald Trump a exprimat intenția relansării rapide a procesului de pace israelo-palestinian, în timp ce Mahmud Abbas, liderul Autorității Palestiniene, a cerut, la Casa Albă, încetarea “ocupației”, pledând pentru coexistența a două state, palestinian și israelian.

Israelul consideră orașul Ierusalim drept capitala sa “unică și indivizibilă”, dar partea de est a orașului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obțină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele țărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Vicepreședintele Pence a mai declarat că Israelul nu are nevoie de o rezoluție care să-i confirme dreptul la existență “deoarece dreptul său la existență este evident și etern”.

Pence a mai adăugat în timpul actualei Administrații de la Casa Albă, SUA “vor sta mereu alături de Israel”.

Oficialul american a vorbit și despre acordul nucelar cu Iranul. “În timpul președintelui Trump, SUA nu vor permite Iranului să dezvolte arme nucleare”, a declarat Pence, adăugând că “aceasta este promisiunea noastră solemnă către voi, către Israel și în fața lumii”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mike-pence-donald-trump-se-gandeste-in-mod-activ-cand-si-cum-sa-mute-ambasada-sua-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-44605.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mike-pence-donald-trump-se-gandeste-in-mod-activ-cand-si-cum-sa-mute-ambasada-sua-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-44605-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv