Ultimul test nuclear al Coreei de Nord reprezintă un act provocator, dar în același timp toate părțile implicate trebuie să își păstreze calmul pentru a evita un conflict major, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, relatează site-ul cotidianului New York Times.

“Cu siguranță lansarea acestei noi rachete este un act provocator care declanșează intensificarea tensiunilor și ne îndepărtează de punctul în care putem începe rezolvarea crizei”, a afirmat Dimitri Peskov.

Testarea unei noi rachete nord-coreene s-a desfășurat la o săptămână după ce președintele american Donald Trump a decis să reincludă Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul, fiind permise viitoare sancțiuni.

Administrația de la Washington a declarat în repetate rânduri că toate soluțiile de rezolvare a crizei sunt valabile, inclusiv acțiunile militare.

Deși Kremlinul a condamnat acțiunea Coreei de Nord, Dimitri Peskov a meționat că oficialii ruși speră că “toate părțile implicate sunt capabile să-și păstreze calmul, fiind necesar pentru evitarea unei situații în care Peninsula Coreeană se va îndrepta către cel mai rău scenariu”.

Întrebat dacă Administrația de la Phenian ia în considerare soluțiile propuse de Rusia și China, Peskov a declarat că “nu există nicio bază pentru optimism substanțial”.

Potrivit datelor obținute de armatele Statelor Unite și Coreei de Sud, Phenianul a testat, marți, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acțiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri și a aterizat în Marea Japoniei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/kremlinul-condamna-recentul-test-balistic-al-coreei-de-nord-dar-indeamna-la-calm-44613.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/kremlinul-condamna-recentul-test-balistic-al-coreei-de-nord-dar-indeamna-la-calm-44613-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv