Jandarmeria Româna a publicat, pe pagina de Facebook, imagini din timpul protestului de duminică seara, susținând că mai mulți participanți la miting au agresat caii instituției.

“<<Dar cu caii ce-ați avut?>>…”domnule, domnilor”…care ați înteles să vă exprimați libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente „luminoase” în ochii cailor, în încercarea “nobilă” de a obține o reacție violentă din partea animalului, dar el bland, înțelept și bine antrenat, a ales să confirme un vechi proverb, care spune că “Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate.” Jandarmeria Română vă solicită sprijinul pentru identificarea și tragerea la răspundere conform legii, a acestor “domni”care au lovit caii și i-au agresat, într-o încercare poate, de a da un alt sens unei manifestații pașnice, care s-a desfășurat fără incidente. Dacă îi recunoașteți sau aveți imagini, vă rugăm să le transmiteți pe adresa de e-mail [email protected] sau pe mesageria paginii de facebook a Jandarmeriei Române”, scriu reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

În urma incidentelor survenite la protestul de duminică seara între echipele ecvestre ale Jandarmeriei Române și manifestanți, instituția a precizat, luni, că au fost folosiți în mod legal caii la acțiune și că animalele nu au pus în pericol cetățenii, ele fiind antrenate pentru astfel de situații.

De asemenea, sursa citată a mai subliniat că, deși au existat în spațiul public discuții cu privire la pericolul la care au fost expuși protestatarii, caii nu au reprezentat un motiv de îngrijorare.

„Precizăm că în niciun moment, caii prezenți la misiune nu au pus în pericol integritatea fizică a participanților la această adunare publică, caii folosiți fiind antrenați în condiții extreme de anduranță fizică și psihică și sunt obișnuiți cu zgomote intense, cu prezența oamenilor sau cu substanțele incediare. De asemenea, aceștia sunt bine îngrijiți, în strictă conformitate cu normele în vigoare. Decizia de a folosi Detașamentul de Cavalerie nu a fost una singulară, aceștia fiind folosiți pe parcursul anului 2017 la 110 misiuni de asigurare a ordinii publice, mitinguri, evenimente sportive sau activități cultural artistice – concerte cu un public numeros. Pe parcursul acestor misiuni nu au fost înregistrate incidente”, a mai explicat Jandarmeria.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/jandarmeria-romana-cauta-protestatarii-care-au-lovit-caii-44611.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/jandarmeria-romana-cauta-protestatarii-care-au-lovit-caii-44611-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv