Având în vedere perioada aferentă minivacanței de Ziua Națională și faptul că volumul traficului pe drumurile naționale și autostrăzile din România se așteaptă să fie mai mare decat de obicei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face un apel la conducătorii auto să circule cu atenție pe drumurile publice, și să respecte legislația rutieră.

Astfel, conducătorii auto sunt rugați să se informeze înainte să plece la drum asupra condițiilor meteo din zonele tranzitate. De asemenea, CNAIR reamintește că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, se recomandă conducătorilor auto ca în condiții de ceață să circule preventiv, cu viteză redusă și atenție sporită, folosind corespunzător sistemele de iluminare și dezaburire.

Precizăm că în eventualitatea producerii de fenomene meteorologice deosebite, reprezentanții CNAIR sunt pregătiți să intervină la nivel național în caz de necesitate, conform cu normativelor tehnice și legislației în vigoare.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricțiile de circulație instituite, semnalizările rutiere temporare și indicațiile agenților de poliție aflați la fața locului acolo unde există incidente în trafic.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naționale, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/79-44616.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/79-44616-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv