„Pentru modificarea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” din Constituție a fost un singur vot, ceilalți membri au votat împotrivă”, a scris deputatul socialist, Grigore Novac.


Singurul care a votat pentru, a fost deputatul din fracțiunea Partidului Liberal, Ion Apostol. Deputații socialiști Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Vladimir Țurcan, precum și deputatele din fracțiunea Partidului Comuniștilor, Inna Șupac și Maria Postoico, s-au expus împotrivă., notează sursa menţionată.Reamintim faptul că președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu va admite NICIODATĂ ca actualul parlament să modifice art.13 al Constituției pentru a înlocui „limba moldovenească” cu „limba română”, anunțând că a și început negocieri pentru a bloca această inițiativă.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Pentru modificarea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” din Constituție a fost un singur vot, ceilalți membri au votat împotrivă”, a scris deputatul socialist, Grigore Novac. Singurul care a votat pentru, a fost deputatul din fracțiunea Partidului Liberal, Ion Apostol. Deputații socialiști Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Vladimir Țurcan, precum...

Preluat de la EVZ