Prima reacţie a liderului de la Casa Albă a stârnit îngrijorare în toată lumea, mai ales că mesajul este clar şi conţine un ton războinic. „Ne vom ocupa de asta”, a spus sec Trump, conform AFP.


Totuşi, şeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că pentru moment nu se are în vedere o replică armată, chiar dacă acest ultim test al Phenianului a trimis racheta la cea mai mare altitudine dintre toate tirurile efectuate până în prezent.

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat “cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forțe nucleare de stat”, potrivit agenției oficiale KCNA, citată de agerpres.ro.

DETALII-ȘOC despre RACHETA lansată de Kim Jong-Un. Unde CĂZUT și REACȚIA Pentagonului


Tirul a atras critici aspre din partea comunității internaționale. Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a vorbit despre un progres care reprezintă “o amenințare în întreaga lume”.

A fost primul tir balistic efectuat de Coreea de Nord de la 15 septembrie. El a spulberat speranțele că armistițiul respectat între timp de Phenian a avut ca obiectiv să deschidă ușa unei soluții negociate la criza provocată de programul său nuclear și cel balistic.

“Sistemul de arme de tip ICBM Hwasong-15 este o rachetă intercontinentală echipată cu o ogivă grea extrem de mare capabilă să lovească întreg continentul american”, a afirmat KCNA.

Dezvoltarea acestui armament va proteja Coreea de Nord de “politica de șantaj și amenințare nucleară a imperialiștilor americani”, a adăugat agenția de presă.

Kim a lansat RACHETA APOCALIPSEI şi TRUMP A REACŢIONAT: „Ne vom ocupa de asta” Să fie SCÂNTEIA ce va aprinde RĂZBOIUL NUCLEAR?

Coreea de Nord mai trebuie să demonstreze că stăpânește tehnologia de intrare a ogivelor în atmosferă din spațiu. Specialiștii consideră însă că Phenianul este pe punctul de a dezvolta o capacitate operațională de lovitură intercontinentală, reamintește AFP.

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Prima reacţie a liderului de la Casa Albă a stârnit îngrijorare în toată lumea, mai ales că mesajul este clar şi conţine un ton războinic. „Ne vom ocupa de asta”, a spus sec Trump, conform AFP. Totuşi, şeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că pentru moment nu se are în...

Preluat de la EVZ