După audierea lui Dumbravă, Comisia SRI a decis să ceară Serviciului secret demiterea acestuia din funcţie. Hotărârea Comisiei SRI a fost luată în urma unei şedinţe în care s-au prezentat numeroase păreri pro şi contra asupra acestei decizii,


Potrivit lui Preda, în timpul şedintei Comisiei SRI, el este cel care a cerut desecretizarea audierii lui Dumbravă pentru a vedea dacă acuzaţiile pe care Claudiu Manda i le aducea generalului corespundeau cu afirmaţiile făcute de Dumbravă în cadrul audierii.

„Nimeni nu a vrut aşa ceva”, a povestiti deputatul PNL.Ulterior, directorul SRI, Eduard Hellvig, a decis astăzi să propună Comisiei SRI desecretizarea audierii lui Dumbravă. În urma acestei decizii, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunţat miercuri, la Antena 3, că în prima şedinţă a Comisiei, va supune la vot desecretizarea.

„Sunt la treilea mandat în această Comisie. Nu poţi să minţi cu neruşinare când e vorba de securitatea acestui stat. Ieri am supus la vot solicitarea către SRI, prin care să cerem descretizarea audierii domnului Dumbravă. Domnul Manda, care acum o face pe eroul, a refuzat. Astăzi aflu de la televizor că de fapt directorul SRI a avut discuţie cu Manda înainte, lucru pe care domnul Manda avea obligaţia să ni-l expună în Comisie şi nu să mintă că a cerut el aşa ceva.

Eu cred că domnul Manda este doar un instrument politic, o portavoce care confundă şedinţele de Comisie cu consfătuirile de partid şi nu realizează că se joacă cu securitatea naţională a României. Ar trebui să-şi dea demisia, mai ales că nimeni din membrii Comisiei nu-l bănuieşte pe domnul Manda că judecă cu mintea lui. Astfel, mesajul meu este mai degrabă pentru domnul Dragnea: demiteţi-l pe domnul Manda!”, a adăugat Cezar Preda într-un punct de vedere pe care l-a transmis Evenimentului zilei.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
După audierea lui Dumbravă, Comisia SRI a decis să ceară Serviciului secret demiterea acestuia din funcţie. Hotărârea Comisiei SRI a fost luată în urma unei şedinţe în care s-au prezentat numeroase păreri pro şi contra asupra acestei decizii, Potrivit lui Preda, în timpul şedintei Comisiei SRI, el este cel care...

Preluat de la EVZ