“Sperăm că orice modificare adusă sistemului de justiție are rolul de a promova independența și eficientă operațională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare al UE. Sperăm de asemenea că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părțile relevante”, arată Ambasada Marii Britanii, într-un comunicat oficial.


Ambasada Marii Britanii subliniază, de asemenea că “este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare”.


Mesajul a fost transmis la scurt timp după ce și Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat ingrijorareaîn legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

RADIOGRAFIA COMUNICATULUI care a pus pe jar România. Ce PIESĂ lipsește, totuși, din acest PUZZLE? Adevăruri din spatele CULISELOR

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'Sperăm că orice modificare adusă sistemului de justiție are rolul de a promova independența și eficientă operațională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare al UE. Sperăm de asemenea că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu...

Preluat de la EVZ