Marea Britanie va fi exclusă din Agenția Europeană pentru Apărare și din Europol după Brexit, afirmă negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, acuzând Londra de lipsă de solidaritate și subliniind că oficialilor britanici nu li se va mai permite să participe la reuniunile în domeniul apărării.

Aflat la o conferință de securitate desfășurată în Berlin, Michel Barnier a acuzat Marea Britanie că abandonează apărarea Uniunii Europene în momentul în care ar trebui să fie alături de celelalte țări membre.

“În urmă cu peste 500 de zile, Marea Britanie a luat decizia suverană de a părăsi Uniunea Europeană, punând capăt celor 44 de ani de istorie comună. Pentru mulți dintre noi, acesta a fost un mare șoc.

A fost o decizie luată în contextul repoziționării strategice a aliatului nostru american, care a luat amploare de la alegerea în funcție a președintelui Donald Trump. A fost o decizie luată după o serie de atentate comise pe teritoriul european de tineri crescuți în Europa, în țările noastre.

A fost o decizie luată la șase luni după ce Ministerul Apărării din Franța lansase un apel la solidaritate adresat țărilor europene pentru a-și uni forțele în combaterea rețelei teroriste Daesh” (Stat Islamic), a declarat Michel Barnier, citat de cotidianul The Independent.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/barnier-marea-britanie-va-fi-exclusa-din-europol-si-din-structurile-ue-pentru-aparare-dupa-brexit-44614.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/barnier-marea-britanie-va-fi-exclusa-din-europol-si-din-structurile-ue-pentru-aparare-dupa-brexit-44614-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv