Doi adolescenţi au fost inculpaţi pentru că ar fi plănuit să comită un atentat cu arme şi explozibili la o şcoală din nord-est de oraşului Adelaide, Australia de Sud, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului France 24, preluat de Mediafax.


Des Bray, un oficial din cadrul poliţiei australiene, a declarat că cei doi au fost și acuzaţi de plănuirea “unui atac la o şcoală, inclusiv prin folosirea de arme de foc şi explozibili care ar fi putut cauza un număr mare de morţi”.

“Nu este nicio îndoială că am prevenit o catastrofă”, a adăugat Des Bray, care a precizat că există dovezi solide în acest caz.“Credem că, dacă nu ar fi fost oprit, atacul s-ar fi produs cel mai probabil înainte de finalul acestei perioade de an şcolar (în mijlocul lunii decembrie)”, a completat oficialul.

Cei doi adolescenţi, de 16, respectiv 18 ani, au fost arestaţi, în cursul lunii noiembrie, iar forţele de ordine au descoperit arme deţinute ilegal şi materiale care ar fi putut fi folosite pentru realizarea de bombe artizanale.

Poliţia nu a indicat că cei doi adolescenţi ar avea legături cu vreo organizaţie extremistă.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Doi adolescenţi au fost inculpaţi pentru că ar fi plănuit să comită un atentat cu arme şi explozibili la o şcoală din nord-est de oraşului Adelaide, Australia de Sud, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului France 24, preluat de Mediafax. Des Bray, un oficial din cadrul poliţiei australiene, a declarat...

Preluat de la EVZ