Consumatorii preferă vinurile demiseci și demidulci


Lansarea noului brand completează portofoliul de vinuri VINCON ROMANIA și răspunde nevoilor consumatorilor români din cel mai mare segment de piață, mainstream.

Conform Retail Audit Nielsen, 2017, în segmentul mainstream, cei mai mulți consumatori români optează pentru vinurile demiseci și demidulci. Astfel că VINCON ROMANIA vine în întâmpinarea consumatorilor cu o gamă alcătuită din patru sortimente care să corespundă preferințelor românilor: Muscat Ottonel demisec, Tămâioasă Românească dulce, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce.

Muscat Ottonel demisec este un vin proaspăt și echilibrat, cu arome de flori de tei și salcâm completate de note proaspete de citrice. Se servește la o temperatură de 8-10 grade și este ideal alături de o salată sau preparatele din pește sau carne de pasăre. Celălalt vin alb din gamă este Tămâioasa Românească dulce, faimoasă pentru savoarea și complexitatea ei. Se recomandă servirea la 10-12 grade alături de preparate mediteraneene sau deserturi.


Vinul roșu din cadrul Sigillum Moldaviae este un Pinot Noir demidulce, un vin catifelat, echilibrat, cu note fructate de cireșe negre accentuate de aroma discretă de vanilie. Servit la 16-18 grade se asociază, după preferințe, cu preparate din porc, vită sau oaie.

Rose-ul, Busuioacă de Bohotin demidulce, este un vin savuros prin prospețimea notelor florale de trandafiri, busuioc și izmă. Acesta trebuie răcit până la temperatura de 10-12 grade și se poate asocia cu aperitive si deserturi.

Sigillum Moldaviae: garantul calității pentru vinurile din regiunea Moldova

Atât prin denumire, cât și prin design, Sigillum Moldaviae revendică tradiția vinului moldovenesc. Cu o etichetă simplă și elegantă sticla prezintă într-un mod accesibil principalele elemente căutate de consumator: soiul, proveniența vinurilor, zona geografică, harta podgoriilor moldovenești de unde provin vinurile. Contra-eticheta completează informațiile cu o serie de elemente care să ajute consumatorul să savureze corect vinul. Sunt prezente informații precum: temperatura de servire și sugestii de asocieri culinare.

„Zona Moldovei este vestită pentru podgoriile sale și de aceea ne-am dorit ca prin acest brand, încă din denumirea sa, să punem accent pe proveniența acestor vinuri. Prin Sigillum Moldaviae punem astfel în valoare auteticitatea și istoria regiunii Moldova. Podgoriile de la Panciu, Odobești și Huși, fiecare cu particularitățile sale, ne oferă vinuri aromate, savuroase și cel mai important, de calitate. Zona Huși, de exemplu, este renumită pentru soiurile Tămâioasă Românească și Busuioacă de Bohotin.” Nicu Mateescu, Director Producție, VINCON ROMANIA

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Consumatorii preferă vinurile demiseci și demidulci Lansarea noului brand completează portofoliul de vinuri VINCON ROMANIA și răspunde nevoilor consumatorilor români din cel mai mare segment de piață, mainstream. Conform Retail Audit Nielsen, 2017, în segmentul mainstream, cei mai mulți consumatori români optează pentru vinurile demiseci și demidulci. Astfel că VINCON ROMANIA...

Preluat de la EVZ