Andrei Pop (23 de ani) se afla sub influența alcoolului, în momentul accidentului. Conducea un autoturism și le-a acroșat pe cele două persoane, pe trecerea de pietoni.

„În seara de 27 noiembrie, polițiștii rutieri din Aiud au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, față de un tânăr de 23 de ani, din Aiud (Ciumbrud).

La data de 27 noiembrie, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani și unei minore de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroșându-le.

În urma accidentului, femeia a decedat, iar minora suferit leziuni corporale grave.

Polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, precizează IPJ Alba.

rootstireaActualitate/Esential
Andrei Pop (23 de ani) se afla sub influența alcoolului, în momentul accidentului. Conducea un autoturism și le-a acroșat pe cele două persoane, pe trecerea de pietoni. „În seara de 27 noiembrie, polițiștii rutieri din Aiud au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii...

Preluat de la romania ntv