Prietene și partenere de scenă, Stela Popescu și Cristina Stamate au plecat una după alta, ca și cum n-ar fi vrut să se despartă nici în moarte. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, chiar la intrare, poza Stelei a fost înlocuită cu cea a Cristinei. „Nici n-am apucat să-mi dau doliul jos din piept pentru Stela. Acum îl păstrez și pentru Cristina. Era un om extraordinar, sufletist, o actriță excepțională”, ne-a spus, cu tristețe în glas, colegul lor de scenă, actorul Vasile Muraru.


Masa de machiaj a Stelei și lucurile personale ale artistei. FOTO EVZ

Așteptate încă în cabina lor

Când treci pragul cabinei pe care cele două artiste o împărțeau cu Paula Rădulescu și Adriana Trandafir, peste tot vezi lucrurile personale ale Stelei Popescu și ale Cristinei Stamate. Pantofii Stelei, cu vârf ascuțit și toc cui, stau frumos așezați lângă masa de machiaj, iar pe un raft în dreapta sus, parcă o așteaptă, bine pieptănată, o perucă blondă pe care o purta într-unul din spectacole. Pe raftul de sus de la oglinda Cristinei e un talisman norocos, iar din fotografiile prinse în colț de oglindă sau puse în rame pe etajere, îți zâmbesc oamenii dragi celor două mari artiste: strănepotul Stelei, fratele Cristinei… Luminile oglinzilor sunt aprinse, toate, iar pe mese sunt flori, așa cum se adunau de fiecare dată după spectacole. Dacă n-ar fi candelele aprinse și cele două fotografii cu colțul îndoliat, aproape că te-ai aștepta ca artistele să deschidă ușa cabinei, braț la braț și râzând în hohote.


Pentru că așa își duceau viața. Împreună, la bine și la rău. În ziua când Stela a fost găsită moartă în casă, Cristina Stamate a fost internată la Spitalul de Urgență Floreasca. Peste weekend dăduse semne că și-ar putea reveni, dar luni dimineață, la o zi după ce buna ei prietenă a fost condusă pe ultimul drum, Cristina Stamate a murit.

La două luni după operația la inimă, Cristina Stamate primea aplauze, alături de Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Vasile Muraru și Adriana Trandafir FOTO: TEATRUL DE REVISTĂ

„N-a mai vrut să trăiască…”

Medicul Monica Pop, prietenă a Cristinei Stamate, a spus că actrița pur și simplu „a cedat. Nu a mai vrut” să trăiască. Suferise un accident vascular și făcuse o depresie.

În ianuarie 2015, Cristina Stamate trecuse printr-o grea încercare. La o clinică privată din București, ea suferise o intervenție chirurgicală extrem de dificilă, care a durat 6 ore: înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

„Cristina Stamate, o foarte mare actriță a noastră, care din nefericire în ultimii ani ducea în spate o boală, o suferință. Era cardiacă și suportase și o operație foarte grea, din care fusese salvată. Iată că suferința respectivă s-a întors și a dus-o pe un drum fără întoarcere”, a povestit, ieri, Alexandru Arșinel, la un post tv.

La două luni după operație, însă, revenea pe scenă. Pe 21 martie 2015, juca în piesa „Viva Revista”, în care o avea parteneră de scenă pe buna ei prietenă Stela Popescu. Dar n-a rezistat și a trebuit să se retragă. „Eu sper ca Dumnezeu să se oprească! Pentru că încercarea teatrului și a noastră, a colegilor și-a spectatorilor, e mult, mult prea mare. Avem și noi o limită! E foarte, foarte dureros”, se roagă, acum, Alexandru Arșinel.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/stela-popescu-rzv_2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/stela-popescu-rzv_2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Prietene și partenere de scenă, Stela Popescu și Cristina Stamate au plecat una după alta, ca și cum n-ar fi vrut să se despartă nici în moarte. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, chiar la intrare, poza Stelei a fost înlocuită cu cea a Cristinei. „Nici n-am apucat să-mi...

Preluat de la EVZ