Șaizeci de turiști care au urcat, azi, la în Munții Bucegi, să admire piramida energetică, un fenomen rar făcut de razele soarelui, au rămas blocați din cauza viscolului și au nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a se întoarce la mașini.

Potrivit șefului Salvamont Bușteni, Gheorge Haiduc, zeci de turiști au rămas blocați în zona Sfinxului, din Munții Bucegi, din cauza viscolului, unii dintre ei fiind neechipați.

“Este viscol puternic, ceață, zăpada este mare. Unii sunt în adidași, îmbrăcați subțire. Sunt mulți. Au venit cu mașinile până la Piatra Arsă și de acolo au urcat la Sfinx să vadă piramida. Noi le-am dat ceai clad și îi îndrumăm către mașini”, a declarat Haiduc.

Potrivit acestuia, la acțiune participă și salvamontiștii din Dâmbovița.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Prahova, George Duță, a precizat că sunt 60 de persoane blocate, fără probleme medicale.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, la Sfinx, razele soarelui formează, la apus, o piramidă energetică.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/saizeci-de-turisti-care-au-urcat-la-sfinx-blocati-pe-munte-din-cauza-viscolului-44590.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/saizeci-de-turisti-care-au-urcat-la-sfinx-blocati-pe-munte-din-cauza-viscolului-44590-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv