SUA are dispuse în zonă portavioane, submarine, trupe și mai ales în condițiile Coreei De Nord i s a transmis de mai multe ori să renunțe la programul nuclear și la testele balistice. Experții internaționali se tem că această nouă sfidare a lui Kim să declanșeze măsuri imediate. 


„Coreea de Nord a lansat o rachetă neidentificată, spre est, din zona Pyongsong, Pyongan”, a comunicat Statul Major al armatei sud-coreene, conform Mediafax. Zona Pyongsong se află la nord de Phenian, iar racheta a fost lansată în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Coreea de Sud şi Statele Unite analizează traiectoria rachetei.


Phenianul nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. În septembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific. Pe 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear.

Coreea de Sud a simulat un atac cu rachetă după testul balistic nord-coreean. Armata sud-coreeană a simulat un atac balistic punctual ca reacţie la testul cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, anunţă Statul Major al armatei din Coreea de Sud, citat de site-ul agenţiei Yonhap.

Ca reacţie la provocarea regimului din Coreea de Nord, armata sud-coreeană a efectuat un exerciţiu în care a simulat “un atac balistic de mare precizie”, a comunicat Statul Major militar de la Seul.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
SUA are dispuse în zonă portavioane, submarine, trupe și mai ales în condițiile Coreei De Nord i s a transmis de mai multe ori să renunțe la programul nuclear și la testele balistice. Experții internaționali se tem că această nouă sfidare a lui Kim să declanșeze măsuri imediate.  „Coreea de Nord a...

Preluat de la EVZ