Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat în cadrul primei întâlniri a 40 de state islamice care fac parte dintr-o coaliția antiteroristă coordonată de Riyad, că va face tot posibilul să “șteargă terorismul de pe fața pământului”.

“Nu le vom permite teroriștilor să distorsioneze religia noastră pașnică. Astăzi transmitem puternicul mesaj că vom lucra împreună împotriva terorismului. În anii precedenți, terorismul a funcționat în țările noastre fără coordonare” împotriva acestui fenomen din partea guvernelor din regiune, a declarat prințul moștenitor, adăugând că “asta ia sfârșit astăzi, cu această alianță”, relatează publicația The Independent.

Mohammed bin Salman, care îndeplinește și funcția de ministru al Apărării, a creat Coaliția Militară Islamică pentru Combaterea Terorismului în 2015, ca raspuns la intensificarea amenințării reprezentate de rețeaua extremistă Stat Islamic, criticilor internaționale vizând țările musulmane și asimilarea religiei cu organizațiile teroriste.

Prima întâlnire a coaliției are loc în urma colapsului califat proclamat de Stat Islamic în Irak și Siria și a atentatului, de vineri, asupra unei moschei din provincia egipteană Sinai, soldat cu decesul a 300 de persoane.

Coaliția include state precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Afganista, Uganda, Somalia, Liban, Libia, Yemen și Turcia. Iranul, rivalul regional al Arabiei Saudite, și Siria și Irak, ambele având relații cu Administrația de la Teheran, nu sunt parte din alianță.

Deși Qatarul este inclus oficial în alianță, acesta a fost ținta unui boicot condus de Arabia Saudită timp de 6 luni, ceea ce a dus la absența reprezentaților de la reuniune.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/printul-mostenitor-al-arabiei-saudite-vrea-sa-stearga-terorismul-de-pe-fata-pamantului-44564.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/printul-mostenitor-al-arabiei-saudite-vrea-sa-stearga-terorismul-de-pe-fata-pamantului-44564-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv