Ultimele informații obținute de oficialii sud-coreeni și japonezi aduc noi temeri în rândul oamenilor.


Semnale radio şi de activitate radar la o bază de rachete nord-coreeană suscită temeri că Phenianul pregăteşte un nou tir cu rachetă, susține AFP.Coreea de Nord a declanșat o panică generală în cadrul comunității internaţionale cu programul său balistic, dar nu a mai efectuat vreun test din 15 septembrie, fapt ce a dat speranţa că înăsprirea sancţiunilor ONU va da rezultate, susține Agerpres.

Numai că totul pare să facă parte dintr-o strategie a lui Kim Jong-Un. Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală, relatează totodată că un radar de urmărire a rachetelor a intrat în serviciu luni la o bază nord-coreeană neindentificată şi că traficul de telecomunicaţii s-a intensificat.

“Este adevărat că mişcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană”, a spus sursa. “Semnale precum cele observate luni sunt detectate frecvent”, a adăugat ea.

“Trebuie să observăm situaţia puţin mai mult înainte de a stabili dacă Nordul se pregăteşte de un test cu rachetă sau de exerciţiile de iarnă, care vor începe vineri”, conform acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea subiectului.

Același zvon circulă și în Japonia. Informaţii similare publicate de presa japoneză au dus la oprirea temporară a tranzacţiilor la Bursă.

Potrivit Kyodo, guvernul nipon este în stare de alertă după detectarea de semnale radio, ceea ce a provocat temeri privind un nou test cu rachetă al Coreei de Nord.

“Coreea de Nord ar putea lansa o rachetă în următoarele zile”, potrivit Kyodo, care nu exclude totuşi că aceste mişcări ar putea corespunde cu pregătirea exerciţiilor de iarnă ale armatei nord-coreene.

În septembrie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a lansat o rachetă cu raza intermediară de acţiune, ce a survolat Japonia.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ultimele informații obținute de oficialii sud-coreeni și japonezi aduc noi temeri în rândul oamenilor. Semnale radio şi de activitate radar la o bază de rachete nord-coreeană suscită temeri că Phenianul pregăteşte un nou tir cu rachetă, susține AFP. Coreea de Nord a declanșat o panică generală în cadrul comunității internaţionale cu...

Preluat de la EVZ