Pentagonul a anunțat că analizează “ajustarea” sprijinului militar oferit milițiilor kurde siriene, fără însă să precizeze că SUA vor sista transferurile de arme, sugerând în schimb că o decizie în acest sens va depinde de condițiile din teatrul de război.  

“Analizăm ajustările sprijinului militar oferit partenerilor noștri kurzi din prisma necesităților militare pentru înfrângerea ISIS (Stat Islamic) și a eforturilor de stabilizare care să prevină revenirea ISIS”, a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Președintele american Donald Trump l-a informat pe omologul său turc, Recep Erdogan, că Statele Unite nu vor mai furniza arme milițiilor kurde din Siria care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara.

Trump i-a transmis vineri acest mesaj lui Erdogan în cursul unei conversații telefonice “productive”, potrivit Președinției turce.

În cursul zilei de luni, vicepremierul turc Bekir Bozdag a afirmat că discuția telefonică de vineri între Trump și Erdogan a reprezentat un punct de cotitură în relațiile tensionate dintre cele două țări, și a subliniat că Washingtonul trebuie să-și îndeplinească promisiunea de a sista aprovizionarea cu arme a kurzilor sirieni.

În ultimele luni, gruparea kurdă Unitățile Populare de Apărare (YPG), împreună cu miliții arabe aliate, a preluat controlul asupra unei regiuni întinse din estul Siriei în urma luptelor împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, eliberând inclusiv orașul Raqqa, fosta capitală de facto a organizației teroriste.

Ankara consideră YPG drept o ramură a organizației separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerată drept teroristă în SUA, UE și Turcia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/pentagonul-anunta-ca-analizeaza-ajustarea-sprijinului-militar-oferit-kurzilor-sirieni-44566.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/pentagonul-anunta-ca-analizeaza-ajustarea-sprijinului-militar-oferit-kurzilor-sirieni-44566-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv