Ancheta procurorilor de la Parchetul Militar Timișoara avansează rapid. La câteva zile de la incident opt persoane au fost puse sub acuzare. Este vorba, pe de o parte,  de trei polițșiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș și de un jandarm de la Gruparea Mobilă ”Glad Voievod”, care sunt acuzați de autorat la purtare abuzivă cu vătămare corporală. Pe de altă parte, un polițist de la același Serviciu și trei jandarmi de la ”Glad Voievod” sunt acuzați de complicitate la comiterea faptei.


”Cei opt vor fi audiați în calitate de suspecți miercuri”, a declarat pentru EVZ procurorul Radu Ilina, șeful Parchetului Militar Timișoara.Reamintim că în 22 noiembrie doi tineri de 34 de ani au ajuns la Urgențe la Spitalul Județean Timișoara în stare critică, acuzând că au fost agresați de polițiști și jandarmi. Mașina în care se deplasau a fost confundată cu BMW-ul X3 condus de un hoț dat în urmărire internațională, după care polițiștii stăteau la pândă în seara cu pricina, în satul urseni, comuna Moșnița Nouă. În ciuda faptului că tinerii le-au spus oamenilor legii că nu sunt ei cei vizați de acțiunea lor, au fost ”conduși la secție pentru verificări” conform declarației șefului Poliției Timiș, Alin Petecel. ”Ulterior acestei activităţi, cei doi bărbaţi s-au prezentat la o unitate spitalicească, susţinând că ar fi fost agresaţi de efectivele angrenate în acţiune. Preciez că la nivelul Poliţiei Române nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofiţerilor din cadrul Biroului de Control Intern demararea de verificări şi sesizarea Parchetului de la lângă Tribunalul Timiş cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în care cercetările vor fi făcute sub urmărirea proprie a procurorului”, a mai declarat Petecel.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ancheta procurorilor de la Parchetul Militar Timișoara avansează rapid. La câteva zile de la incident opt persoane au fost puse sub acuzare. Este vorba, pe de o parte,  de trei polițșiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș și de un jandarm de la Gruparea Mobilă ”Glad...

Preluat de la EVZ