„Considerăm revoltătoare luarea de poziţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat oficial, faţă de semnalul dat în cursul zilei de ieri de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu atribuie Parlamentului României, în mod abuziv şi fraudulos, o poziţie politică care nu a făcut obiectul vreunei dezbateri parlamentare, conform normelor regulamentare în vigoare. Parlamentul României nu a acordat, subliniem acest lucru, nu a acordat vreun mandat pentru poziţia exprimată de Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea în numele Legislativului românesc. (…) Cerem delimitarea tuturor parlamentarilor, inclusiv a celor din PSD şi ALDE, de poziţia anacronică şi antiromânească exprimată de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului”, a susținut Ludovic Orban într-un comunicat de presă remis marți EVZ.


În opinia președintelui PNL, o astfel de poziţie politică nu poate fi, în niciun moment, prezumată ca fiind a tuturor grupurilor politice parlamentare şi nici a majorităţii parlamentarilor, arătând că Dragnea şi Tăriceanu se reprezintă pe sine în Parlamentul României.

Trump are un MESAJ APĂSAT cu privire la LEGILE JUSTIŢIEI: „Respingeţi propunerile care slăbesc statul de drept”Orban a acuzat că liderii PSD-ALDE au o gândire politică toxică, deoarece susţin că respectarea normelor statului de drept ar putea face obiectul unui troc cu SUA în virtutea înţelegerilor militare comune. El mai denunţă folosirea manipulatorie de către Dragnea şi Tăriceanu de informaţii trunchiate, nedovedite în mod riguros de instituţiile abilitate, care sunt prezentate cu titlu de adevăr şi cu relevanţă generală.

„Înainte de a face orice consideraţii legate de modul de funcţionare a democraţiei în Statele Unite ale Americii, Dragnea şi Tăriceanu dovedesc faptul că ar trebui să pună din nou mâna pe carte pentru a-i înţelege arhitectura instituţională”, conchide Orban.

Reamintim că, în perioada 10-19 noiembrie, o delegaţie a PNL condusă de preşedintele partidului, Ludovic Orban, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu membri ai Congresului şi Senatului SUA, înalţi oficiali ai Departamentului de Stat, reprezentanţi ai think tank-urilor, mediului de afaceri şi ai comunităţii româneşti, transmit liberalii prin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Considerăm revoltătoare luarea de poziţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat oficial, faţă de semnalul dat în cursul zilei de ieri de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu atribuie Parlamentului României, în mod abuziv...

Preluat de la EVZ