Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, membrii Consiliului au aprobat prin acest Plan, ca Ministerul Apărării Naţionale va putea participa, în 2018, în afara graniţelor statului român cu 1.775 de militari, ceea ce reprezintă o creştere cu 286 de militari faţă de anul trecut. Militarii pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare. Alţi 233 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin. 


Anul viitor, forţele Ministerului Afacerilor Interne a pus la dispoziției pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU un număr de 1.867 de jandarmi şi poliţişti – cu 340 mai mulţi comparativ cu acest an. Dintre aceştia, 1.018 vor participa la misiuni, iar 849 vor putea fi dislocaţi la ordin. 

Efortul principal va fi reprezentat, în continuare, de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din Balcani, precizează Administrația Prezidențială. 

„Prin participarea la astfel de misiuni, statul român se implică activ în promovarea stabilităţii şi securităţii regionale şi globale, în combaterea terorismului internaţional, acţionând în conformitate cu Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2015-2019”, se arată în documentul instituției.Transportatoare blindate pentru trupele române

În ședința CSAT de marți, condusă de șeful statului, a fost analizat și avizat proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea circumstanţelor şi procedura specifică aferente primei etape a programului esenţial de înzestrare ”Transportor blindat pentru trupe 8×8″, anunță Administraţiei Prezidenţiale într-un comunicat de presă. 

„Prin dotarea Forţelor Terestre cu transportorul blindat pentru trupe 8×8 se asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat, pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice”, informează instituția. 

Programul „Transportor blindat pentru trupe 8×8” face parte din pachetul celor opt programe de înzestrare a Armatei.  

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, membrii Consiliului au aprobat prin acest Plan, ca Ministerul Apărării Naţionale va putea participa, în 2018, în afara graniţelor statului român cu 1.775 de militari, ceea ce reprezintă o creştere cu 286 de militari faţă de anul trecut. Militarii pot fi desfăşuraţi în teatrele de...

Preluat de la EVZ