Aproape 3.000 de familii din zona de deal și munte a județului Mureș sunt, la această oră, fără energie electrică, din cauza ninsorii, iar circulația a trei trenuri a fost oprită câteva ore din cauza unor arbori căzuți pe liniile de cale ferată. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, maior Cristian Virag, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că aproape 3.000 de familii au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii și a unor copaci care au căzut pe liniile electrice.

Astfel, la Sovata sunt afectate 296 de gospodării, iar în zona Fântânele 729 de consumatori. De asemenea, alte 1.809 de familii din cinci localități de pe linia electrică aeriană Șardu Nirajului – Miercurea Niraj, unde 18 puncte de transformare au fost afectate, au rămas fără energie electrică.

Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică se află în teren și încearcă remedierea defecțiunilor.

Totodată, potrivit lui Virag, circulația trenurilor pe tronsonul CFR Deda-Toplița s-a reluat la ora 6.40, după ce a fost blocată mai bine de două ore.

A fost blocată circulația pe tronsonul respectiv începând cu ora 4.00 din cauza căderii unor copaci pe linia curentă. S-a intervenit cu echipe CFR pentru îndepărtarea copacilor. Au fost oprite trei trenuri de călători în stațiile din apropiere”, potrivit lui Virag.

Județul Mureș se află sub avertizare cod galben, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și vânt puternic la munte.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/iarna-isi-intra-in-drepturi-aproape-3-000-de-familii-au-ramas-fara-energie-electrica-din-cauza-ninsorii-44563.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/iarna-isi-intra-in-drepturi-aproape-3-000-de-familii-au-ramas-fara-energie-electrica-din-cauza-ninsorii-44563-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv