Horoscop  Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei, Corneliu Vadim Tudor.

 

Horoscop  Nimic important în calendarul creștin-ortodox, doar Sfinții Ștefan cel Nou și Irinarh, dar în “kalendar” începe o perioadă foarte importantă în viaţa dacilor.

 

Este o zi de sărbătoare adugată celor trei zile tradiţionale de serbare a Anului Nou dacic.

 

Horoscop  În ziua care corespundea zilei de 28 noiembrie dacii împărţeau ziua în trei, după modelul egiptean adus de Zamolxe. Nu, nu se mai ştie cum se numeau, nu se mai ştie calendarul dacic şi denumirea constelaţiilor… Nu vă luaţi după cine ştie ce fabulaţii – s-a uitat şi gata! Dar poate, câţiva, mai ştim, sau ne închipuim că știm.

Vedeţi, există un aliaj puternic între credinţele dacilor şi creştinism. Se numeşte Legea Veche, Tradiţia.

Horoscop  Se ştie că ceva important se întâmpla în ziua de 28 noiembrie! Dar ce? Rugăciuni colective pe platoul Bucegilor? Ridicol şi comic în acelaşi timp… sau reclamă turistică!

Valea Prahovei nu a avut nicio importanţă în antichitate! Ia spuneţi-mi câte dave şi castre romane sunt pe Valea Prahovei? Vă spun eu, nu este nicio davă, niciun castru.

Această vale de fiţoşi a devenit importantă şi s-au făcut lucrări de drumuri şi construcţii moderne după stabilirea Castelului Regal Peleş la Sinaia. Deci, recent!


Horoscop  Altele erau văile de legătură folosite frecvent între centrul Daciei şi restul ţării. Alţii sunt Munţii dacilor şi în alt loc este Peştera lui Zamolxe! Munţii Bucegi, Sfinxul, Babele – mă faceţi să râd, ca reclamă turistică este foarte bună ca şi cea a peşterii Polovragi. Dar acete eresuri, aceste reclame turistice au şi ele geniul lor pentru că ocultează locurile care nu trebuie pângărite ci păstrate cu iubire, chiar gelozie şi discreţie. O spun de pe avanposturile unui castru roman imens, putea adăposti două legiuni, care păzea ceva din munți și controla drumul invaziilor și cu vedere la locul unde a fost Rumi Dava, orașul secret al sacerdoților.

Horoscop Ei, dar ce făceau dacii pe 28 noiembrie? Păi, se trezeau, beau cafeaua, se urcau în Audi şi plecau la biroul corporatist. Asta fac astăzi! Pentru ca să vă intre bine în cap, noi suntem dacii, nu suntem nici romani sau… cumani! Sigur, cu adugiri, completări, ca orice popor din părțile acestea, un popor de sinteză.

Horoscop Acum două-trei mii de ani se strângea sfatul “bărbaţilor tari”, tarabostes, șefii de uniuni și de triburi. Dimineaţa, când răsărea soarele, într-un loc ştiut astăzi doar de câţiva, mai puţini de degetele de la două mâini…

Îşi aminteau de cei trecuţi anul acela în Ţara lui Zamolxe şi râdeau cât puteau şi îşi aminteau snoavele şi păcălelile pe care le făceau vitejii care nu mai erau printre ei.

Horoscop  Apoi, în jurul unui foc puternic, începea fiecare să spune ce a făcut şi a dres tribul lui, ce a strâns, câtă carne a afumat, câte lemne au de foc, câte sfere de aur şi argint au adus, câte animale au şi de ce mai au nevoie. Câți s-au născut, câte fete câți băieți, câți s-au dus la Zamolxe. Se completau rezervele, se făceau schimburi, se împărţea rezerva regelui către cei mai oropsiţi de soartă. Trebuiau să facă faţă iernii celei cumplite. Cu toţii!

Apoi la masa de la amiază aveau loc profeţiile. Fiecare spunea ce credea el că o să se întâmple în anul ce va să vie. Se făceau scenarii, se discuta despre expediţii de vânătoare şi de posibile năvăliri ale unor “popoare ce trăiau pe cal“. Se numărau de câte arme au nevoie, de cât fier, aramă, bronz. Se plănuia călătoriile de negustorie la coloniile greceşti.

Horoscop  Seara era dedicată zeilor. Sacerdoţii rostogoleau sfere mari de aur şi argint către peştera lui Zamolxe, la lumină făcliilor. De aceea se făceau sfere metalele preţioase, pentru că nimeni nu trebuia să ştie drumul şi intrarea în peşteră, doar câţiva sacerdoţi.

Plata pentru nemurirea rasei! Şi chirie pentru speranţă, pentru încă un an de viaţă sănătoasă a tuturor dacilor!

Horoscop  Dacii purtau rar podoabe, tot aurul şi argintul, toate bogăţiile, pietrele preţioase, capturi, erau dedicate zeilor şi depozitate în peştera lui Zamolxe. Un popor liber, eliberat de lanţurile lăcomiei, “cei mai drepţi şi mai viteji“!

Nu începeţi să vă plângeţi că am decăzut şi că toţi tinerii se poartă rău şi au figuri de interlopi. Nu, nu am decazut, doar ne-am prostit şi sălbăticit, dar asta pentru o perioadă, doar. Au fost multe perioade în istorie de acest fel şi cine nu ştie, să înveţe!

Horoscop  Undeva în interiorul inimii poporului rămâne mereu viu focul Lupilor de Foc, al Filipilor, sau Martinilor, pentru că astăzi, în ziua corespunzătoare lui 28 noiembrie, în șapte grade în Săgetător, zi mistică şi ciudată, avea loc Sfatul Lupilor de Foc, după focul mare în jurul căruia se strângeau. Aşa se chema! Era ședința anuală de guvern a geto-dacilor, pentru că cine zice lup, dac zice!

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți, doream să vă fac părtași de o știre extravagantă. Nu știu dacă trebuie să ne mirăm, sau să criticăm.

Acum câteva zile, nici o săptămână, am primit știrea că firma elvețiană ”Prime Computers” pune în vânzare prin firma de distribuție ”Digitec” un număr de zece computere. Prețul unui computer? Un MILION de franci elvețieni!

Configurația este interesantă, o placă de bază comandă specială de la Gigabyte, cu condensatori auriți și contacte asemenea, fără ventilatoare, răcire pasivă, un procesor Intel Core i5, la 5 MHz, 32 Gb RAM, un SSD Samsung 850 EVO de 2.000 GB și o placă video dedicată, tot comandă specială, la nVidia. Fiind un PC, sistemul de operare este Windows 10, cu toate setările activate, adică are Solitaire instalat!

Prețul enorm este dat de caracasa computerului. Care este executată din aur de 18 carate, și cântărește 6,87 kilograme, fiecare. Dacă cumpărătorul dorește, butonul de pornire al calculatorului poate fi confecționat dintr-un imens diamant, sau altă piatră prețioasă, la cerere.  

Producătorul a afirmat că jumătate din preț este destinat operelor caritabile pentru copiii cu probleme din Elveția. Bună politică de PR și implicare socială!

Credeam, în naivitatea mea prostească, că nu o să mai aud niciodată de cumputerele de aur, cine să le cumpere? Ei bine, ieri de dimineața, luni 27 noiembrie, în emailul meu a poposit o notă prin care se spune că toate cele zece computere de aur au fost vândute, în câteva zile. În Arabia Saudită și în țări din Golf. Probabil că bogații cumpărători au ținut seama că aurul carcaselor pote disipa eficient căldura, cel mai mare dușman al computerelor, după praf. Glumeam și eu, care am doar un amărât de PC cu carcasă de aluminiu, dar merge excelent, eu l-am făcut, nu-l dau pe unul de aur!

Horoscop   Acum vă rog să mă scuzați, mi s-a spus de către prieteni buni, de departe, să ascult și să văd ce se întâmplă în Federația Rusă. Ceva anume. Se întâmplă lucruri acolo, dar nu sunt informații vizibile pe piața europeană, la ei sunt, însă. Vnimanie, smatrițe i slușîție Mascvu!

Probabil că documentarea o să-mi ia toată noptea, Rusia este lungă, ba e lată, este foooarte mare și are problemele ei. Este bine să le știi, pentru că nu știi când o să-ți fie de folos, un lucrător de externe nu iese niciodată la pensie, rămâne mereu în slujba țării sale, știind adevărul absolut că, mâine, este o altă zi!

 

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

 

BERBEC   Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, „nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale”. 28 noiembrie este o zi în care nativii din Berbec trebuie să lase pe altă dată ambiţiile profesionale şi încăpăţânările nemotivate. Este o vreme când umedă, când rece şi genul acesta de climă nu îţi prieşte. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil(ă).

 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
          Horoscop  Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei, Corneliu Vadim Tudor.   Horoscop  Nimic important în calendarul creștin-ortodox, doar Sfinții Ștefan cel Nou și Irinarh, dar în 'kalendar' începe o perioadă foarte importantă în...

Preluat de la EVZ