Președintele PSD încă are, în viziunea lui Gușă, atuuri pe care mizează în lupta pe care acesta o duce pentru păstrarea șefiei în fruntea partidului.


“Dragnea nu e gata încă de o negociere cum a fost cu Mugabe în Zimbabwe. Având în vedere fluiditatea puterii în România, negocierea nu mai poate să o aibă cu nimeni, a pierdut oportunitatea de a-și negocia viitorul, se ține cu ghearele și dinții de această poziție de putere, nu poate să plece negociat de acolo”, a explicat consultantul politic.

Consultantul politic a devoalat punctele forte ale șefului PSD care permit încă rezistența lui Liviu Dragnea.“În PSD, sunt două feluri de reacții, pe de o parte cea interesată de a rămâne în siajul leadership-ului, dublată de lașitate, pentru că într-un partid politic se trăiește din complicități și lasități. Pe de altă parte, este cealaltă reacție venită ca moștenire a PSD din PDSR, din FSN, din PCR în care lucrurile nu se comentează public pe motiv de solidaritate. Nu vedem reacții publice, dar nu trebuie să ne îndoim că în interiorul PSD nu sunt azi aripi, tabere, discuții, sunt discuții foarte serioase”, a explicat Cozmin Gușă.

“Pentru că organismul care discută deciziile politice și guvernamentale pe care le ia partidul este CEX-ul. În CEX sunt doar oameni ai lui Dragnea și, un lucru despre care nu se discută, sunt peste 20 de președinți de organizații județene interimari care nu au fost alesi de organizațiile PSD, deci jumătate din cei care conduc PSD-ul la nivel de județe nu sunt aleși de către organizații, ci au fost puși de către Dragnea personal. Ne dăm seama că PSD astăzi e condus de către 100 de oameni dintre care peste 20 arată cum am spus, alții sunt gen Lia Olguta Vasilescu.  PSD nu se poate mișca azi, dacă s-ar fi putut mișca în CEX și l-ar fi descăunat rapid pe Dragnea, dar PSD trebuie să convoace un congres pentru face acest lucru”, a continuat Cozmin Gușă.

Analistul politic remarcă faptul că atât PSD, cât și celelalte partidă suferă la capitolul lideri, niciunul nereușind să se impună.

“Dragnea va rezista mult mai greu, nu sunt șanse vizibile că ar putea să ajungă președinte și acel spirit de a sfârteca liderul va veni mult mai repede, mult înaintea alegerilor, cum n-a venit la adresa lui Năstase, Geoană, Ponta. Ce nu ne place nouă este că liderii din partide sunt atât de slabi, poate asta e România, poate în acest fel românii își generează liderii, vedem de câte ori au fost realeși baronii, în ciuda averilor ilicite sau a fărădelegilor. O să ne dăm seama că nu sunt foarte selectivi românașii noștri. Am mai spus-o: mare parte din populație e îndobitocită din punct de vedere politic. Dragnea neavând carisma și nici șansa evidentă de a câștiga alegerile prezidențiale, în PSD se va pune la cale mult mai repede mătrășirea lui”, a punctat consultantul politic.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele PSD încă are, în viziunea lui Gușă, atuuri pe care mizează în lupta pe care acesta o duce pentru păstrarea șefiei în fruntea partidului. 'Dragnea nu e gata încă de o negociere cum a fost cu Mugabe în Zimbabwe. Având în vedere fluiditatea puterii în România, negocierea nu mai...

Preluat de la EVZ