Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că în proiectul privind taxele și impozitele locale de anul viitor este prevăzută o majorare la nivelul persoanelor fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențială, spunând că în prezent o persoană fizică ce deține un hotel plătește un impozit de 3.500 de lei, iar o persoană juridică ce are un hotel de același tip achită un impozit de 35 de mii de lei, diferența fiind dată doar de forma de deținere a imobilului respectiv.

Decebal Făgădău a declarat azi, într-o conferință de presă, susținută la finalul ședinței Consiliului Local, că în proiectul de taxe și impozite pentru anul viitor nu se prevedere nicio modificare la operatorii economici, urmând să se înregistreze o creștere ușoară la persoanele fizice.

“Din punctul de vedere al operatorilor economici, nicio schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o ușoară ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucureștiului, Clujului, celorlalte orașe mari. Asta nu înseamnă mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat edilul.

El susține că o modificare se va produce pentru persoanele fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențial.

“Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legată de imobilele care au destinație nerezidențial. Operatorii economici și Consiliul Concurenței susțin egalizarea cote de impozitare astfel încât forma de deținere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurențial. Cu alte cuvinte, vreau să știți, că un hotel care este deținut de persoană fizică, plătește un impozit de 3000 – 3500 de lei, iar același hotel deținut de persoană juridică plătește un impozit de 35 de mii de lei. Sau dacă vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem în Constanța, o persoană fizică plătește 35 de mii de lei, iar persoana juridică plătește 235 de mii de lei. Deci, diferențele acestea date doar din forma de deținere, persoană fizică sau persoană juridică, au un impact asupra mediului concurențial”, a explicat Decebal Făgădău, menționând că de la o cotă de 0.25 la sută se va ajunge la o cotă de 1,3 la sută, una apropiată de cea a persoanelor juridice.

Primarul Constanței a mai afirmat că persoanele care au sediul social acasă nu vor fi afectate de această modificare.

“Toată filosofia Codului Fiscal este de a impozita destinația imobilului, nu a de interfera din punct de vedere al acestui dezechilibru, în funcție de deținere, adică persoană fizică sau persoană juridică. Cei care au sediul social acasă, nu ei trebuie să își facă griji din acest punct de vedere, ci cei care au hoteluri, restaurante sau construcții întregi cu destinație de nerezidențial aflate pe numele lor, persoana fizică”, a afirmat Decebal Făgădău.

Proiectul legat de taxele și impozitele locale se află deja pe site-ul Primăriei, putând fi consultat de cei interesați, iar pe acest subiect va fi organizată și o dezbatere publică.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/constanta-primarul-anunta-o-crestere-a-impozitelor-pentru-persoanele-fizice-care-detin-imobile-cu-destinatie-nerezidentiala-44562.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/constanta-primarul-anunta-o-crestere-a-impozitelor-pentru-persoanele-fizice-care-detin-imobile-cu-destinatie-nerezidentiala-44562-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv