Cel puțin trei persoane au fost rănite, astăzi, în Burkina Faso, după un atac cu grenadă asupra militarilor francezi care patrulează înaintea vizitei președintelui Emmanuel Macron, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează site-ul france24.com.

Atacul a avut loc în capitala Ougadougou, în apropierea unei locații care găzduiește forțele speciale franceze. Unul dintre răniți se află în stare gravă, fiind vorba despre un localnic.

“Doi indivizi cu cagule, aflați pe o motocicletă, au aruncat o grenadă spre un vehicul al armatei franceze. Ținta atacatorilor nu a fost lovită”, a precizat sursa citată.

Potrivit unor martori, la locul atacului se poate observa o gaură în asfalt, unde a explodat grenada, și un vehicul civil avariat.

Ouagadougou a fost scena a două atacuri teroriste desfășurate de către militanți islamiști – în ianuarie 2016, când 20 de persoane au fost ucise, și în luna august a acestui an, atac armat soldat cu 19 victime.

Forțele speciale franceze sunt prezente în Burkina Faso încă din 2010, pentru a ajuta guvernul să gestioneze violențele jihadiste din regiunea Sahel, în special în statul vecin Mali.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a început o vizită de trei zile în zona Africii, ca răspuns la presiunea pusă pe liderii Uniunii Europene pentru a se implica mai mult în situația tensionată privind traficul de ființe umane pe continentul african.

Administrația prezidențială de la Paris a transmis că obiectivul principal va fi sublinierea unui parteneriat egal cu Africa, bazat pe educație și spirit antreprenorial. Ținerea sub control a exodului imigranților și intensificarea luptei împotriva militanților islamiști din regiunea Sahel sunt alte subiecte pe agenda vizitei.

Macron va începe primul său turneu african cu un discurs susținut în fața studenților din capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, și îl va încheia cu summitul liderilor Uniunii Europene și a celor din Uniunea Africană, la Abidjan, în Coasta de Fildeș. Președintele francez va ajunge și în Ghana.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cel-putin-trei-raniti-in-urma-unui-atac-cu-grenada-in-burkina-faso-inaintea-vizitei-lui-emmanuel-macron-44567.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cel-putin-trei-raniti-in-urma-unui-atac-cu-grenada-in-burkina-faso-inaintea-vizitei-lui-emmanuel-macron-44567-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv