La termenul de astăzi a fost audiată șefa DGASPC Telerman, care îl infundă pe Dragnea: ”Era un fel de Dumnezeu acolo, toată lumea îl asculta și avea grijă să nu îl supere”. În instanță a recunoscut ce nu a spus la Parchet, că cele doua erau protejatele lui Dragnea. În timpul urmării penale, aceasta a spus că directoarea Floarea Alesu le proteja, nu Dragnea.


În dosarul lui Dragnea, la ultimul termen al procesului, din 31 octombrie, a fost audiat unul dintre inculpaţii din dosar, Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Dragnea ar fi intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

Dosarul ”Tăriceanu”

În procesul în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, instanţa urmează să reaudieze mai mulţi martori, printre care şi pe fosta lui soţie, Ioana Valmar, după ce la ultimul termen al procesului, din 31 octombrie, a fost audiat fostul senator Şerban Mihăilescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, anunță Agerpres.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La termenul de astăzi a fost audiată șefa DGASPC Telerman, care îl infundă pe Dragnea: ”Era un fel de Dumnezeu acolo, toată lumea îl asculta și avea grijă să nu îl supere”. În instanță a recunoscut ce nu a spus la Parchet, că cele doua erau protejatele lui Dragnea....

Preluat de la EVZ