„Ramâne insă o chestiune de principiu si anume dacă intr-o relatie de parteneriat strategic demnitatea si autoritatea partenerului mai mic pot fi afectate prin astfel de atitudini. Eu credeam ca epoca Nuland s-a incheiat. Se rezolvase si problema jobului fostului ambasador Gitenstein, care a plecat să explice valorile si principiile la Fondul „Proprietatea”.


Este posibil sa existe insă  si unele reminiscente din partea fostului presedinte al UE, Barroso, care după incheierea mandatelor sale, s-a dus să dea o mână de ajutor, morală, la banca de investitii americane Goldman Sachs, care ne-a ajutat pe toti sa intelegem mai bine cum este cu globalizarea, statul de drept si lupta impotriva coruptiei”, scrie Adrian Năstase.

Trump are un MESAJ APĂSAT cu privire la LEGILE JUSTIŢIEI: „Respingeţi propunerile care slăbesc statul de drept”


Fostul premier a povestit în amănunt o discuție pe care a avut-o marți cu un american care locuiește în România care are un alt punct de vedere despre acest subiect.  „In dimineata aceasta, după cursul de drept international de la Universitate, am stat de vorbă cu un american, un prieten american, care lucrează de mai multi ani in România. Si-a cerut scuze pentru declaratia umilitoare, de ieri, a purtatoarei de cuvant de la Departamentul de Stat. Mi-a spus ca,  după părerea lui, declaratia respectivă  este contrară oricăror uzante diplomatice, si ca tratează România ca pe un teritoiu sub tutelă, jignind sentimentele de demnitate ale românilor, care au luptat si luptă impreună cu soldatii americani pe diverse teatre de razboi.

Ponta lovește în scandalul momentului: Pericolul major care pândește România

Imi spunea el ca declaratia respectivă – un atac fără precedent la adresa reprezentantilor poporului dintr-un stat considerat partener strategic – este cu atat mai cinică cu cât a fost difuzată in ziua in care legea de aprobare a unei operatiuni de cumpărare de material militar din SUA, in valoare de peste 4 mld de dolari, tocmai fusese promulgată.

Oficial nord-coreean DEZVĂLUIE planurile Phenianului în legătură cu SUA! Anunțul care îl va enerva la culme pe Trump


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Ramâne insă o chestiune de principiu si anume dacă intr-o relatie de parteneriat strategic demnitatea si autoritatea partenerului mai mic pot fi afectate prin astfel de atitudini. Eu credeam ca epoca Nuland s-a incheiat. Se rezolvase si problema jobului fostului ambasador Gitenstein, care a plecat să explice valorile si...

Preluat de la EVZ