Mai mulți activiști ai organizației non-guvernamentale Greenpeace au pătruns în perimetrul centralei nucleare de la Cruas-Meysse, din sud-estul Franței, de unde au lansat rachete de semnalizare, scopul acțiunii fiind acela de a trage un nou semnal de alarmă în legătură cu vulnerabilitatea acestor obiective, site-ul postului Fance24.

În jur de 20 de activiști au luat parte la această acțiune, iar patru dintre ei au escaladat zidurile unei clădiri unde se afla un bazin de depozitare a combustibilului uzat și au lansat rachete de semnalizare.

“Tot ceea ce trebuie să faci este să faci o gaură (în zidul clădirii) pentru a provoca un incendiu”, a declarat Yannick Rousselet, liderul campaniei antinucleare demarate de organizația de mediu.

Compania de stat EDF, care operează centrala nucelară, a confirmat incidentul, adăugând că siguranța centralei nu a fost niciodată pusă în pericol.

Oficiali locali au declarat că 22 de persoane au fost arestate în urma acestui incident.

Greenpeace a avertizat luna trecută în legătură cu măsurile de securitate deficitare de la centralele nucleare din Belgia și Franța, punând accent în special pe lipsa unei protecții adecvate în cazul bazinelor de depozitare a combustibilului uzat.

Acesta este cel de-al doilea incident de acest fel petrecut în tot atâtea luni. În luna octombrie, activiști ai organizației non-guvernamentale Greenpeace au lansat artificii din perimetrul centralei nucleare de la Cattenom, în estul Franței.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/activisti-greenpeace-au-lansat-rachete-de-semnalizare-din-incinta-unei-centrale-din-franta-44577.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/activisti-greenpeace-au-lansat-rachete-de-semnalizare-din-incinta-unei-centrale-din-franta-44577-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv