Ministerul Apărării Naționale a organizat, azi, o ceremonie în cadrul căreia 75 de militari răniți în teatrele de operații din străinătate, atât activi, cât și în rezervă sau în retragere, au fost avansați în grad, în prezența ministrului Mihai Fifor.

”Pentru cei 75 de veterani prezenți astăzi la ceremonie – militari în activitate, în rezervă și în retragere – avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoștinței Armatei României față de modul în care și-au îndeplinit misiunile acolo unde țara i-a trimis”, se arată într-un comunicat al MApN.

Prezent la eveniemnt, ministrul Apărării Naționale le-a mulțumit militarilor sacrificiile făcute în slujba țării.

„Fiecare dintre dumneavoastră, cei care ați fost avansați în cadrul acestei emoționante festivități, ați răspuns chemării sub drapelul de luptă, și, prin vitejia, dragostea și spiritul de sacrificiu probate în misiunile de luptă încredințate ați demostrat curaj și determinare”, a spus ministrul Mihai Fifor.

Acesta a menționat și prezența delegației armatei române la „Invictus Games”, alcătuită din 15 militari care au reprezentat România la Toronto au fost premiați. „Faptul că militarii răniți au participat la această competiție, în ciuda problemelor medicale pe care le au, și, mai mult, au reușit să câștige patru medalii pentru România, constituie un exemplu care încurajează mișcarea sportivă și dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei și al societății, în general. Poporul român are nevoie de astfel de modele de viață”, a concluzionat ministrul apărării naționale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/75-de-militari-raniti-in-teatrele-de-operatii-au-fost-avansati-in-grad-la-o-ceremonie-la-sediul-mapn-44592.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/75-de-militari-raniti-in-teatrele-de-operatii-au-fost-avansati-in-grad-la-o-ceremonie-la-sediul-mapn-44592-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv