Ungaria a stabilit obiective realiste de a deveni cel mai important exportator din regiune către China, precum și principala destinație de investiții pentru statul chinez în Europa Centrală și de Est, a anunțat duminică ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează agenția MTI.

Luni, Szijjarto se va întâlni la Budapesta cu premierul chinez Li Keqiang, în timpul summitului “16+1” China – Europa Centrală și de Est, la care participă peste 1.000 de oameni de afaceri.

Potrivit datelor prezentate de către guvernul ungar aferente primelor opt luni din 2017, exporturile Ungariei către China au crescut cu 26% comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut. Volumul investițiilor chineze în Ungaria a depășit 4,1 miliarde de dolari în acest an, a precizat Szijjarto.

Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni marți cu omologul său chinez, iar cei doi lideri vor semna 11 acorduri bilaterale, în urma cărora vor fi implementate investiții chineze în valoare de minimum 140 de miliarde de dolari.

Ministrul ungar de Externe a mai anunțat că procedura de achiziție publică pentru modernizarea secțiunii ungare a liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad va fi demarată în cursul zilei de luni, după ce statul chinez a oferit o finanțare pentru acest proiect, al cărui cost total se va ridica la 1,76 miliarde de euro. China asigură un împrumut pe 20 de ani, iar lucrările ar trebui să înceapă la finele anului 2020.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/jhgf-44525.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/jhgf-44525-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv