O agentă de 22 de ani de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean i-a luat permisul unui șofer pentru că ar fi depășit o coloană de mașini pe linie continuă, iar după câteva minute l-a amendat că nu are permisul, certificatul de înmatriculare și buletinul asupra sa, deși actele erau la agentă.

Claudiu, un locuitor din Bistrița, conducea o autoutilitară de tractări la finele lunii august și se îndrepta spre un accident rutier, pentru a prelua o mașină avariată, care bloca traficul. În drumul său, a zgâriat autoturismul unui român stabilit în Germania, care aștepta în coloană. Șoferul autoutilitarei a oprit și i-a cerut celuilalt șofer să îl aștepte până preia mașina din accident, pentru a face o înțelegere amiabilă. A durat mai bine de o oră până când s-au găsit, iar între timp șoferul mașinii zgâriate, crezând că este țepuit, a sunat la Poliție. La fața locului s-a prezentat un echipaj de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean. Odată ce s-au întâlnit, cei doi au vrut să facă o înțelegere amiabilă, însă polițiștii i-ar fi oprit, povestește Claudiu.

Șoferul autoutilitarei de tractări s-a trezit cu permisul suspendat pentru 60 de zile, pentru că ar fi depășit o coloană de mașini, așa cum a susținut celălalt conducător auto.

„A venit poliția și le-am zis agenților: lăsați-mă să mă înțeleg cu omul, dar ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă mașină le-a spus polițiștilor că am depășit coloana de mașini, iar polițiștii, fără nicio altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului, mi-au luat permisul. Agenta a vrut chiar să-mi pună cătușele, m-au dus la secție cu girofarurile pornite, de zici că am omorât pe cineva. Celălalt șofer a fost de acord cu amiabila, am și început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat Poliția. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă“, povestește șoferul sancționat pentru adevarul.ro.

Șoferul autoutilitarei spune că s-a conformat și i-a dat agentei actele cerute, printre care permisul, certificatul de înmatriculare al autoturismului, buletinul și asigurarea. Cu actele în mână, agenta l-a amendat pe bărbat că nu are la el permisul de conducere, buletinul și certificatul de înmatriculare.

Practic, pe același proces verbal bistrițeanului i s-a luat permisul pentru depășire pe linie continuă și a fost amendat că nu are asupra sa actul. Pentru depășirea unei coloane șoferul a primit 870 de lei, iar pentru faptul că nu avea actele asupra sa – încă 870 de lei. Pe același proces verbal șoferului i se ia permisul și este sancționat și pentru că nu îl are

„A condus autoutilitara marca Mercedes cu nr. de înmatriculare (…) și a depășit o coloană de autovehicule aflate în așteprare într-un sector de drum unde se lucrează și a colizionat auto marca Opel cu numărul (Germania), care era oprit în coloană, producându-i avarii, și nu avea asupra sa permisul și certificatul de înmatriculare și cartea de identitate“, a scris agenta în procesul verbal încheiat.

Agenta în cauză este angajată la Secția 4 Poliție Rurală Beclean și, deși are atribuții rutiere, nu face parte dintr-un birou rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud. Ea are 22 de ani și a fost angajată în 2016, din sursă externă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/romania-p-politista-i-a-luat-unui-sofer-permisul-si-dupa-cateva-minute-l-a-amendat-ca-nu-l-are-la-el-44548.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/romania-p-politista-i-a-luat-unui-sofer-permisul-si-dupa-cateva-minute-l-a-amendat-ca-nu-l-are-la-el-44548-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv