Proteste.

Antena 3: Proteste duminică în România. Oamenii au manifestat pentru retragerea legilor justiției și împotriva modificărilor Codului Fiscal


Update 22.30: Protestele s-au încheiat. Peste 15.000 de protestatari au manifestat, duminică, cerând retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În Capitală, protestatarii au mers în marş din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlementului. Traficul rutier a fost blocat în centrul Capitalei.

Update 21.30: Manifestanţii din Bucureşti au ajuns în faţa Palatului Parlamentului, dar coloana se întinde încă pe Bulevardul Unirii. Oamenii strigă ”Hoţii”.

În țară: În multe dintre oraşe manifestaţiile s-au încheiat. Scriitorul şi eseistul Mihai Şora s-a alăturat protestatarilor de la Alba-iulia, iar la Sibiu numărul participanţilor a depăşit cinci mii, în momentul de vârf al manifestării

La Iaşi, numărul protestatarilor a ajuns la două mii, oamenii pornind în marş pe străzile din centrul oraşului. După ce au manifestat timp de o oră şi jumătate în Piaţa Unirii din Iaşi, ce prezenţi au pornit în marş pe pietonala Ştefan cel Mare către Prefectură.Numărul protestatarilor de la Timisoara a crescut la aproximativ 400 de persoane. Dacă iniţial s-au adunat în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului, au plecat apoi spre Palatul Dicasterial care adăposteşte instanţele de judecată şi Parchetele.

Numărul manifestanţilor de la Galaţi a ajuns la circa 550 de persoane care au pornit în marş din faţa sediului Prefecturii pe strazile Domneasca si Brailei.

La Constanţa, protestarii strânşi în faţa Prefecturii au plecat într-un marş pe străzi şi bulevardele din municipiu, numărul lor depăşind o mie.

Digi 24: Cele mai ample proteste din această toamnă. Moment controversat: jandarmi călare printre manifestanți

Noi proteste de amploare au avut loc duminică seară în Bucureşti şi în marile oraşe. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, au spus iniţiatorii protestelor. Românii s-au mobilizat și au ieșit în stradă, într-un protest mai amplu decât ultimele de acest fel din această toamnă. Evenimentul a avut însă și un moment tensionat și controversat – la București, jandarmii călare, ieșiți în număr mai mare ca de obicei, i-au intimidat pe manifestanți.

BUCUREȘTI. „Dragnea, ai adus/ Corupția prea sus!” – 30 de mii de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti și și-au strigat nemulțumirile. Protestatarii s-au adunat în faţa Guvernului, apoi au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Pe drum, însă, au existat şi tensiuni între manifestanţi şi jandarmi. Printre protestatari au fost şi politicieni.  Protestul s-a încheiat în jurul orei 22, nu înainte ca manifestanţii să cânte Deşteaptă-te Române.

Realitatea TV: Proteste de amploare în România: 70.000 de oamenii au strigat ‘Justiție, nu corupție’ în toată ţara

România s-a trezit și a ieșit în stradă. Din nou! Zeci de mii de oameni au protestat în zeci de orașe față de atacul puterii asupra legilor justiției. În plus, românii nu mai suportă nici valul de scumpiri care pare ca nu se mai oprește, pornit în septembrie odată cu majorarea prețului la pompă. Mâncarea mai scumpă, chiria, întreținerea, curentul, rata la bancă și leul care s-a prăbușit, toate acestea atârnă, poate, cel mai greu în mobilizarea masivă a românilor. Şi să nu uităm și de frica scăderii salariilor de la 1 ianuarie. Oamenii au strigat HOTII!, PSD, CIUMA ROŞIE, JUSTIŢIE, NU CORUPŢIE! şi Singura soluţie, încă o REVOLUŢIE! 

În jur de 70.000 de oameni au protestat duminică seara în toată România.Românii au ieşit în stradă în Bucureşti, Craiova, Suceava, Buzău, Alba Iulia, Iași, Constanța, Bistrița, Ploiești, Oradea, Cluj, Galați, Brașov, Sibiu şi multe alte oraşe.

În Bucureşti, aproape 30.000 de oameni au mers în marş de la Piaţa Victori către Parlament. Pe drum, manifestanții au scandat ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Justiție, nu corupție”. ”România, trezește-te!”, ”Hoții, hoții”, ”Dragă OLAF, nu-i așa că ne scapi tu de Dragnea?!” În jurul orei 22:00, protestarii din Bucureşti au intonat imnul României.

La un moment dat, au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi, iar manifestanţii au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. 

Manifestanţii din Bucureşti au mers la intrarea în Camera Deputaţilor, accesul dinspre Parcul Izvor în Palatul Parlamentului, unde au aprins luminile telefoanelor mobile şi au scandat ”DNA, să vină să vă ia” şi ”Justiţie, nu corupţie”. Protestatarii au mai scandat şi ”Demisia”.

Romania TV: Proteste în Bucureşti şi în ţară. Mii de oameni au manifestat în faţa Guvernului şi la Parlament

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Proteste. Antena 3: Proteste duminică în România. Oamenii au manifestat pentru retragerea legilor justiției și împotriva modificărilor Codului Fiscal Update 22.30: Protestele s-au încheiat. Peste 15.000 de protestatari au manifestat, duminică, cerând retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor...

Preluat de la EVZ