Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii la ediția 2017 a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria, respectiv patru medalii de aur și trei de bronz, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Ștefan Constantin-Buliga (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Conform sursei citate, cei trei elevi laureați cu bronz, componenți ai lotului de juniori, sunt Daniel-Ștefan Boni (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). Din echipă a făcut parte și Mircea Donciu, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) și Adrian Panaete (Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani), respectiv de studenții Lucian Bicsi și Teodor Stelian Ionescu, ambii de la Universitatea București.

Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-26 noiembrie, fiind la a VIII-a ediție în format internațional (inițial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă).

Au participat loturi naționale și echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia și Ucraina.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/patru-medalii-de-aur-si-trei-de-bronz-obtinute-de-elevii-romani-la-turneul-de-informatica-shumen-44543.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/patru-medalii-de-aur-si-trei-de-bronz-obtinute-de-elevii-romani-la-turneul-de-informatica-shumen-44543-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv