Ri Jong-hyok, adjunctul Adunării Supreme Populare din Coreea de Nord a declarat, în mod neașteptat, că armele nucleare ale țării sale nu vizează nicio țară în afară de SUA.


Astfel, restul statelor nu ar trebui să se simtă amenințate. 


”Realitatea de astăzi ne arată că armele noastre nucleare distrug ambiţia SUA de a-şi asigura supremaţia în regiunea Asia-Pacific şi garantează pacea şi securitatea Peninsulei Coreene şi a întregii regiuni”, a declarat oficialul în cadrul adunării parlamentare a statelor asiatice care a avut loc în Turcia, potrivit Mediafax.

”Decizia hotărâtă a poporului coreean este ca noi să ne confruntăm cu Statele Unite pentru a ajunge la un echilibru al puterii. Descurajarea nucleară este o sabie a justiţiei menită să lupte împotriva focoaselor SUA din Asia. Nicio ţară din lume nu trebuie să se simtă ameninţată de Coreea de Nord, atât timp cât nu se alătură provocărilor la care suntem supuşi”, a adăugat Ri Jong-hyok.

Oficialul nord corean a subliniat faptul că Phenianul va continua eforturile de a lupta împotriva încercării SUA de a izola Coreea de Nord.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ri Jong-hyok, adjunctul Adunării Supreme Populare din Coreea de Nord a declarat, în mod neașteptat, că armele nucleare ale țării sale nu vizează nicio țară în afară de SUA. Astfel, restul statelor nu ar trebui să se simtă amenințate.  ”Realitatea de astăzi ne arată că armele noastre nucleare distrug ambiţia SUA...

Preluat de la EVZ