Politicienii au aplaudat minute în șir prestația artiștilor de pe secena Sălii „Auditorium Maximum”. De la eveniment nu au lipsit nici politicienii clujeni liberali cu care fostul ministru Ioan Rus s-a aflat mereu în relații de amiciție: primarul Emil Boc, senatorul Marius Nicoară dar și alți reprezentanți și lideri din administrația locală, precum și importanți oameni de afaceri.


Au adunat bani pentru a trimite Filarmonica să concerteze în celebra Sală aurie Musikverein, de 1 Decembrie

„Am realizat că Guvernul nu prea are un program pe care să ne putem baza pentru Centenar, astfel că ne-am propus să ne implicăm și noi și să sprijinim cât putem instituțiile de cultură, prin intermediul Fundației Transilvania Leaders.Începem, așadar, cu acest prim concert al Filarmonicii, dedicat Zilei Naționale de 1 Decembrie, iar pentru a consemna importanța deschiderii Centenarului și la un nivel mai înalt, am adunat fonduri pentru ca Orchestra Filarmonicii să susțină un concert la Viena, în celebra Sală aurie Musikverein”, a explicat Ioan Rus pentru Actual de Cluj.

„Oamenii din instituții sunt interesați să se implice, să facă, dar nu prea au fonduri la dispoziție. Numai pentru închirierea sălii la Musikverein, costurile sunt undeva la 30.000 de euro. Domnul Marius Tabacu (managerul Filarmonicii de Stat Transilvania – n.red) a venit la mine și mi-a explicat că se poate organiza concertul acolo că sunt necesari acești bani, iar noi ne-am ocupat să-i strângem.

Am fost surprins de deschiderea oamenilor de afaceri clujeni. Chiar s-au bucurat să contribuie când au auzit de concert. Mi-ar fi plăcut să putem rezolva să fie transmis în direct, însă toată procedura s-a dovedit extrem de complicată. E bine, însă, că va fi retransmis de TVR”, a comentat Ioan Rus.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Politicienii au aplaudat minute în șir prestația artiștilor de pe secena Sălii „Auditorium Maximum”. De la eveniment nu au lipsit nici politicienii clujeni liberali cu care fostul ministru Ioan Rus s-a aflat mereu în relații de amiciție: primarul Emil Boc, senatorul Marius Nicoară dar și alți reprezentanți și lideri...

Preluat de la EVZ