Până aici nimic neobișnuit. România are campioni mondiali și europeni în numeroase stiluri ale sporturilor de contact. Surpriza vine însă din faptul că aproape toți frații Pețenchea fac arte marțiale. Și nu sunt deloc puțini. Adrian Pețenchea este al 8-lea copil dintr-un total de 10 frați – 4 fete și 6 băieți. Din cei 10 frați, toți cei 6 băieți, plus una dintre surori au făcut sau fac arte marțiale.

“Tata a făcut box amator în tinerețe ți ne-a îndemnat întotdeauna să facem și noi sport”, povestește Adrian, cel mai valoros dintre frații marțiali ai familiei Pețenchea. „Vecinul de peste drum de noi, Alin Rista, era practicant și antrenor de arte marțiale. El ne-a convins să ne apucăm de karate și ne-a antrenat pe rând timp de câțiva ani. Pe măsura treceri timpului, frații mai mari i-au inspirat pe cei mai mici și așa am ajuns cu toții să facem arte marțiale ”, spune Adrian Pețenchea care a început sportul de contact la 6 ani cu karate shotokan.  Adrian este totodată cel mai valoros dintre cei 7 frați Pețenchea practicanți de arte marțiale. Adrian a fost multiplu campion național de karate și campion mondial de savate în 2015, în vreme ce frații săi, Daniel și Mihai, au câștigat câte un titlu național la karate shotokan. Adrian Pețenchea a trecut de 2 ani la kickbox profesionist și este antrenat de Alin Fălcușan la Knockdown Timișoara. “E uimitor faptul că 7 din 10 frați au ajuns să practice același sport”, spune Fălcușan. “Culmea, toți sunt disciplinați, ascultători și își văd de treabă. Eu le spun în gluma familia Bruce Lee”, povestește Alin Fălcușan.  Cel mai performant dintre frații Pețenchea, Adrian, va lupta marți 28 noiembrie la București, în gala combinată de box și kickbox “Bătălia titanilor”. Evenimentul, ajuns la ediția a 12-a, este organizat de Marius Niță, promotor și președinte al Federației Române de Savate. Gala va fi transmisă în direct de Digi Sport 2 de la ora 19.00.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Până aici nimic neobișnuit. România are campioni mondiali și europeni în numeroase stiluri ale sporturilor de contact. Surpriza vine însă din faptul că aproape toți frații Pețenchea fac arte marțiale. Și nu sunt deloc puțini. Adrian Pețenchea este al 8-lea copil dintr-un total de 10 frați – 4 fete...

Preluat de la EVZ