Dodon mai constată, ]ntr-o postare pe contul său de Facebook, că “Dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii. Se adeverește că pînă acum guvernările pro-europene au promovat o geopolitică a iluziilor. Dacă perspectivele integrării în UE lipsesc, înțelegem că guvernarea de la Chișinău utilizează retorica sa geopolitică antirusească nu atît pentru a deveni atractivă pentru Occident, că nu este, ci pentru a-și crea un fundal ideologic favorabil pe intern, din considerente politice și electorale. Astfel, retorica și geopolitica antirusească este nu doar nejustificată, ci și complet inutilă pentru relațiile cu Occidentul. Și este extrem de nocivă pentru dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova, deoarece creează dezbinare etnică și socială internă, prejudiciază bunele relații cu partenerii din Est, în special cu Federația Rusă”.


“Astăzi, este mai evident ca oricând că isteria pro-europeană a avut un singur scop – de a crea un paravan perfect în spatele căruia se întâmplau lucruri foarte și foarte urâte. Astfel, acoperiți de lozinca integrării europene, guvernările care au venit după puciul din 2009 au furat un miliard din sistemul bancar, au distrus tot ce mai rămăsese în economie, au capturat în totalitate instituțiile statului pe care le-au pus în serviciul propriilor interese, au închis școli, grădinițe, au alungat din țară sute de mii de oameni, au îngrădit, prin bariere administrative, accesul investitorilor la piața locală, au distrus și acele locuri de muncă care mai erau etc. Și mai grav este că, făcând-o pe pro-europenii, cei de la putere au distrus relațiile de parteneriat strategic cu Federația Rusă, au provocat artificial conflicte și scandaluri care ne-au îndepărtat de partenerii noștri estici, care au jucat tot timpul un rol important în dezvoltarea economiei țării noastre”, socoteşte Dodon.Concluzia lui Dodon este că “Revenirea la parteneriatul strategic real cu Rusia este o necesitate dictată de moment, acest lucru îl conștientizează oamenii și trebuie să îl conștientizeze și cei care la moment controlează Parlamentul și Guvernul. (…) Timpul experimentelor geopolitice și a jocurilor politice a trecut. Și acest lucru trebuie să-l înțeleagă și cei de la putere. Iar dacă nu-l vor înțelege, nu au decât să-și asume consecințele. Pentru că poporul nu va mai tolera distrugerea țării sub lozinca unei geopolitici a iluziilor!


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Dodon mai constată, ]ntr-o postare pe contul său de Facebook, că “Dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii. Se adeverește că pînă acum guvernările pro-europene au promovat o geopolitică a iluziilor. Dacă...

Preluat de la EVZ