Chiar dacă în urmă cu puțin timp, Regele Salman al Arabiei Saudite a luat o decizie de importanţă istorică pentru femeile din ţara cu una dintre cele mai dure legislaţii în materie de drepturile omului


Acesta a garantat femeilor permisiunea de a obţine permisul de conducere. Există, însă, foarte multe lucruri extrem de importante pe care reprezentantele sexului frumos nu le pot face singure în Arabia Saudită, scrie B1.ro. 


În această societate femeilor le sunt interzise mai multe drepturi extrem de normale prin alte țări. Permisiunea de a se căsători trebuie să fie garantată de un „wali” sau un „gardian” personal. Femeile care îşi doresc să se mărite cu un străin trebuie să obţină aprobarea pentru acest lucru din partea ministrului de Interne.

În același timp, mariajul cu un cetăţean care nu este musulman este extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Religia joacă în continuare un rol esențial și adesea nefast în reglementarea relațiilor dintre sexe. Totodată, femeile nu au voie nici măcat să închidă un cont bancar. Totuși, există câteva locuri de muncă pe care femeile din Regatul Arabiei le pot ocupa fără să le ceară voie bărbaţilor, acestea nu pot avea propriul cont bancar prin care să-şi controleze finanţele, fără permisiunea soţilor sau tutorilor. 

Nici măcar dreptul la un proces nu îl dețin. Pare greu de crezut, dar în sistemul legislativ din Arabia Saudită mărturia unei femei valorează doar jumătate din cea a unui bărbat. El nu pot călători decât cu permisiunea soțului sau părintelui. Paşaportul şi documentele de identificare pot fi obţinute doar cu permisiunea unui bărbat, asta şi pentru că, de obicei, femeile nu au voie să iasă din casă neînsoţite. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Chiar dacă în urmă cu puțin timp, Regele Salman al Arabiei Saudite a luat o decizie de importanţă istorică pentru femeile din ţara cu una dintre cele mai dure legislaţii în materie de drepturile omului Acesta a garantat femeilor permisiunea de a obţine permisul de conducere. Există, însă, foarte multe...

Preluat de la EVZ