Potrivit meteorologilor, începând din seara zilei de duminică, aria precipitaţiilor se va extinde din vest şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării.


În Banat, Crişana, Maramureş şi zona de munte aferentă, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15…20 l/mp. Va ploua mult, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă. 

Începând de luni, de la ora 16:00, şi până marţi, la ora 16:00, este avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei. În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Local în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h. 


Marţi dimineaţa, precipitaţii mixte se vor semnala local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia. 

Potrivit ANM, de luni, ora 16:00 şi până marţi, ora 18:00, este Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei. 

În Carpaţii Meridionali şi Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafala de 55…70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi în sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. 

Începând de luni, de la ora 20:00, şi până marţi, la ora 16:00, este Cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului în zonele de munte ale judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. 

În intervalul menţionat, în zonele de munte ale judeţelor menţionate, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialVremea
Potrivit meteorologilor, începând din seara zilei de duminică, aria precipitaţiilor se va extinde din vest şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În Banat, Crişana, Maramureş şi zona de munte aferentă, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15...20 l/mp. Va ploua mult, iar în Maramureş,...

Preluat de la EVZ