Forţele de ordine au efectuat 71 de arestări după incidentele care s-au soldat cu un rănit în rândul poliţiştilor. După verificări, trei minori şi un major au fost puşi la dispoziţia justiţiei belgiene, a explicat purtătoarea de cuvânt al parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymersch. 


Există mai multe acuzaţii împotriva acestora, de la tentativa de furt prin efracţie până la distrugere, loviri şi răniri precum şi port de arme, informează Agerpres. 

Un poliţist se află încă în spital pentru fractură de craniu după ce a fost lovit de un glonţ în cap, viaţa sa nefiind în pericol, a adăugat purtătoarea de cuvânt. 

Parchetul intenţionează să solicite arestarea individului major implicat în acest incident, a precizat ea. 

‘Toleranţa zero este aplicabilă împotriva acestor tineri care distrug proprietatea altora’, a scris pe Twitter ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon. Incidentul de la Bruxelles a alimentat din nou controversele privind securitatea în capitala belgiană şi modul în care poliţia locală gestionează reuniunile, relatează AFP. 
 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Forţele de ordine au efectuat 71 de arestări după incidentele care s-au soldat cu un rănit în rândul poliţiştilor. După verificări, trei minori şi un major au fost puşi la dispoziţia justiţiei belgiene, a explicat purtătoarea de cuvânt al parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymersch.  Există mai multe acuzaţii împotriva...

Preluat de la EVZ