Cel puțin 25 de imigranți au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat, ieri, în apropierea Libiei, iar supraviețuitorii au fost transportați în portul din Tripoli, a anunțat Paza de Coastă libiană, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Libia este principalul punct de plecare către Europa pentru imigranții din Africa. De cele mai multe ori, imigranții folosesc bărci gonfalbile care se scufundă foarte repede.

Până în prezent, majoritatea imigranților salvați din apele Mediteranei au fost transportanți în Italia. Peste 115.000 de imigranți au ajuns în această țară de la începutul acestui ani, conform Organizației Internaționale pentru Migrație.

Numărul imigranților ajunși în Italia a scăzut în ultimele trei luni, din moment ce Paza de Coastă libiană, aflată sub presiune din partea Italiei și a altor state europene, a devenit extrem de activă, patrulând și interceptând imigranți înainte ca aceștia să ajungă pe vasele internaționale de salvare.

Un raport publicat vineri de către Organizația Internațională pentru Migrație relevă faptul că, din 2000 și până în prezent, peste 33.000 de imigranți au murit în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tragedie-pe-mare-cel-putin-25-de-persoane-au-murit-44509.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tragedie-pe-mare-cel-putin-25-de-persoane-au-murit-44509-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv