E suficient ca fata să nu-ţi fie elevă şi ca ea să aibă mai mult de 16 ani. Este ceea ce ne învaţă povestea lui Bryan Schalch, de 37 de ani, profesor de tehnologie la Warwick School, oraş în centrul Marii Britanii, aflat între Londra şi Birmingham.


Profesorul, căsătorit, a avut o relaţie cu o fată de 17 ani, înscrisă la King’s High School, o şcoală de fete din acelaşi oraş, Warwick  şi aparţinătoare de aceeaşi fundaţie ca Warwick School. De la primele întâlniri – cu un salut, cu o strângere de mână, cu o sărutare în parcarea unui centru comercial – până la relaţia serioasă, adevărată n-a fost distanţă lungă. Până când Schalch a hotărât că nu-şi părăseşte soţia şi deci o va termina cu fata.


Şi iată că pe 25 noiembrie, tribunalul din Warwick nu l-a condamnat pentru abuz de încredere, ceea ce cerea acuzarea. Judecătorul David Griffith-Jones l-a numit pe profesor ”imoral şi şleampăt”, dar nevinovat, fiindcă tânăra nu era eleva sa şi când începuse relaţia avea mai mult de 16 ani.

Avocatul lui Bryan Schalch, Rachel Brand, a explicat: ”Dacă un profesor merge în concediu la Brighton, întâlneşte o elevă de 17 ani a unei şcoli dintr-o altă parte a ţării şi are cu ea relaţii, nu constituie o infracţiune. Obiectivul legii asupra abuzului de încredere este de a garanta ca elevii unei şcoli să nu fie abuzaţi de persoane care frecventează şcoala respectivă”, titrează portalul de ştiri SWNS.com


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
E suficient ca fata să nu-ţi fie elevă şi ca ea să aibă mai mult de 16 ani. Este ceea ce ne învaţă povestea lui Bryan Schalch, de 37 de ani, profesor de tehnologie la Warwick School, oraş în centrul Marii Britanii, aflat între Londra şi Birmingham. Profesorul, căsătorit, a...

Preluat de la EVZ