Anul trecut, pe 19 decembrie, tunisianul Anis Amri, un imigrant căruia i se refuzase cererea de azil, a intrat cu un camion în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun de la Berlin.


Temându-se de o repetare a unui astfel de atac, autoritățile germane au decis amplasarea de bariere din beton pe principalele zone pietonale, care i-ar putea tenta pe teroriști.

Însă, pentru a nu șoca cetățenii, municipalitățile au decis „deghizarea” barierelor în cadouri de Crăciun.

„Deodată, peste noapte, au apărut: uriașe pachete de Crăciun în centrul orașului Bochum: învelite în hârtie frumoasă cu stele și brăduți, și pe deasupra, o fundă roșie”, scrie Die Welt.


Purtătorul de cuvânt al orașului a declarat: „Era important pentru noi să facem să se potrivească barierele urâte cu restul ansamblului de sărbătoare”.

Pentru prima oară, bulevardul din Bochum va fi închis anul acesta circulației autovehiculelor, scrie Die Welt.

Până acum, barierele antitero, deși pictate în diverse culori, arătau de-a dreptul hidos în centrele orașelor germane.

Ideea celor din Bochum s-a răspândit: astfel, municipalitatea din orașul britanic Hull a adoptat și ea o soluție similară.

Și în Olanda, mai multe orașe au împodobit stavilele antitero cu ornamente de Crăciun.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/bochum.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/bochum-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Anul trecut, pe 19 decembrie, tunisianul Anis Amri, un imigrant căruia i se refuzase cererea de azil, a intrat cu un camion în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun de la Berlin. Temându-se de o repetare a unui astfel de atac, autoritățile germane au decis amplasarea de bariere din beton...

Preluat de la EVZ