Vladimir Putin, președintele Rusiei, a promulgat, azi, proiectul de lege care va permite desemnarea instituțiilor media din alte țări care activează în Rusia drept ”agenți străini”, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Recent, proiectul de lege a fost aprobat de către Duma de Stat, la mai puțin de o săptămână după ce Washingtonul a obligat RT, instituție media controlată de Moscova, cunoscută anterior drept Russia Today, să se înregistreze ca agent străin în SUA.

Oficiali din cadrul serviciilor de informații americane au susținut că instituția media RT a încercat să influențeze scrutinul prezidențial în interesul Kremlinului, acuzație respinsă de Russia Today și Președinția de la Moscova.

Putin se declarase dezamăgit de decizia autorităților americane de a impune restricții mass-mediei ruse care activează pe piața americană, afirmând că acțiunea reprezintă un atac la adresa libertății de exprimare.

Textul proiectului de lege promulgat sâmbătă de președintele Rusiei este atât de vag încât ar putea fi folosit împotriva oricărei instituții media străine care operează pe piața rusă. Parlamentarii au declarat că este sarcina autorităților federale să decidă ce instituții media străine vor fi aprobate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/vladimir-putin-a-promulgat-legea-care-incadreaza-institutiile-media-din-alte-tari-drept-agenti-straini-44498.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/vladimir-putin-a-promulgat-legea-care-incadreaza-institutiile-media-din-alte-tari-drept-agenti-straini-44498-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv