Într-un discurs care a marcat Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, el a spus că trebuie ruptă tăcerea care încojuroară acest subiect. Macron a făcut din egalitatea de gen una dintre temele principale ale mandatului său de cinci ani. Mai multe demonstrații de protest au fost organizate, azi, în Franța, pentru a marca această zi. 


În timpul campaniei electorale de anul trecut, Macron a declarat că problema violenței contra femeilor va o prioritate a mandatului său. Sondajele de opinie organizate de această mișcare contra violenței domestice arată că aceasta este cea mai mare îngrijorare a opiniei publice franceze în acest moment, scrie BBC.

În timpul discursului, Macron a ținut un moment de reculegere pentru cele 123 de femei ucise de partenerul lor de viață în 2016. Aproape 225.000 de femei au fost abuzate fizic sau sexual de către soții lor, darmai puțin de una din cinci a depus o plîngere împotriva lui. Între măsurile anunțate de Macron se află servicii online de 24 de ore pentru victimele violenței, hărțuirii sau discriminării. Victimele vor putea discuta cu polițiști pregătiți special, iar femeile pot vorbi despre incidente de violență sexuală și hărțuire și vor afla cum pot raporta aceste acte de violență. 

O campanie de conștientizare asupra pornografiei a fost lansată în școlile gimnaziale și guvernul va introduce o lege privind agresiunea sexaulă și violența bazată pe gen, anul viitor, a anunțat președintele. Propunerile lui Macron includ pedepse penale pentru hărțuirea pe stradă, extinderea statutului de limitare, în cazul violului asupra copiilor, și stabilirea vârstei pentru consens sexual al 15 ani. 

La începutul lunii, ministrul francez pentru Egalitate de gen, Marlene Schiappa, a declarat că guvernul ia în considerare fixarea unei anumite vârste sub care sexul este considerat automat viol. 

Alte măsuri vor include: o aplicație online pentru victimele hărțuirii, stații de autobuz „la cerere” seara, unde femeile pot opri autobuzul oriunde, dacă e noapte, pentru a ajunge acasă în siguranță. Acest serviciu a fost deja testat în câteva orașe, inclusiv Bordeaux. 

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței contra Femeilor dă startul a 16 zile de activități pe această temă, anul acesta, precizează BBC.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Într-un discurs care a marcat Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, el a spus că trebuie ruptă tăcerea care încojuroară acest subiect. Macron a făcut din egalitatea de gen una dintre temele principale ale mandatului său de cinci ani. Mai multe demonstrații de protest au fost organizate, azi,...

Preluat de la EVZ