În ședința de miercuri a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, președintele grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a cerut conducerii Parlamentului să discute despre o sesizare a partidului cu privire la amânarea dezbaterilor şi a votului pe Legile justiţiei până la avizul Comisiei de la Veneţia.


Liderul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a supus la vot propunerea și aceasta a fost respinsă.

„Domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor, vă rog foarte mult să explicaţi aici, în acest for decizional, pentru a rămâne pe stenogramă, justificarea dumneavoastră pentru care nu luaţi în considerare o solicitare depusă regulamentar la Secretariatul general şi adresată Birourilor reunite”, i-a spus Turcan lui Dragnea, potrivit stenogramei ședinței.„Deci ca să rămână pe stenogramă, părerea mea este că dumneavoastră continuaţi şueta politică de aseară, şi în această sală nu puteţi să faceţi aşa ceva, ci în altă clădire, şi doi: tocmai v-am luat-o în considerare şi v-am supus-o la vot. Acestea sunt procedurile. Altă propunere sau altă sugestie”, i-a răspuns Dragnea.

Liderul PSD s-a referit la o dezbatere organizată, marți seara, de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, cu titlul “Legile justiţiei. Statul de drept în pericol”, la care au participat, printre alții, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și liderul PNL, Ludovic Orban.

„De ce? Care este argumentaţia votului?”, a insistat liderul deputaților PNL să-i ceară socoteală lui Dragnea.

Prezent la ședință, președintele Senatului a intervenit în discuție și a comparat atitudinea lui Turcan cu cea a lui Kovesi.

„Am senzaţia că participaţiile astea la şedinţă de genul şezători de aseară, de la GDS, sunt molipsitoare, pentru că doamna Turcan vine aici cu o inovaţie absolută şi anume îi cere preşedintelui să motiveze votul membrilor din Biroul permanent, după modelul doamnei Kovesi, care cerea Parlamentului să motiveze votul în cazul cererilor de urmărire penală. E o lecţie interesantă. Vă mulţumesc”, a spus Tăriceanu.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În ședința de miercuri a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, președintele grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a cerut conducerii Parlamentului să discute despre o sesizare a partidului cu privire la amânarea dezbaterilor şi a votului pe Legile justiţiei până la avizul Comisiei de la Veneţia. Liderul Camerei...

Preluat de la EVZ