Aproximativ 50 de persoane au fost reţinute sâmbătă după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestaţie a devastat câteva magazine şi a agresat forţele de ordine, a informat poliţia locală, relatează AFP. 
Potrivit unui bilanţ publicat la orele 19.30 (18.30 GMT) pe Twitter de poliţia din Bruxelles, “50 de persoane au fost arestate şi nu s-au înregistrat răniţi”. Postul de televiziune RTBF a menţionat că este vorba despre tineri cu vârste între 15 şi 18 ani, menționează Agerpres. 

Incidentele s-au produs în apropiere de Place Louise, nu departe de centrul capitalei, într-un cartier foarte frecventat sâmbătă după-amiază, a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, Ilse Van de Keere. 

Înainte de lăsarea întunericului, un grup de vreo 30 de persoane “a părăsit o manifestaţie împotriva sclaviei din Libia” care avea loc foarte aproape, şi-au “acoperit feţele cu cagule”, după care au atacat două magazine, unde s-au înregistrat pagube, potrivit imaginilor publicate de presa belgiană. 

De asemenea, o maşină de poliţie a fost luată ca ţintă şi s-au aruncat proiectile în direcţia acesteia, a precizat Ilse Van de Keere. 

Un importanta dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat şi calmul a revenit la orele serii. 

Potrivit agenţiei de presă Belga, forţele de ordine au trimis un elicopter pentru a patrula deasupra zonei şi au instalat un tun cu apă. 

A fost pentru a treia oară când în centrul oraşului Bruxelles au izbucnit violenţe în numai câteva săptămâni. 

La 15 noiembrie, o adunare neautorizată organizată de o vedetă a reţelelor sociale a degenerat atunci când poliţia a încercat să împrăştie participanţii. 

Patru zile mai devreme, o serie de violenţe au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Aproximativ 50 de persoane au fost reţinute sâmbătă după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestaţie a devastat câteva magazine şi a agresat forţele de ordine, a informat poliţia locală, relatează AFP.  Potrivit unui bilanţ publicat la orele 19.30 (18.30 GMT)...

Preluat de la EVZ