Meteorologii anunță că riscul producerii avalanșelor în Munții Făgăraș, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei pe o scară de la unu la cinci, fiind considerat ”risc însemnat”. Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

Potrivit reprezentanților Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu, riscul producerii avalanșelor în Munții Fărăraș, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei, pe o scară de la unu la cinci. Asta înseamnă, potrivit specialiștilor, risc însemnat.

”În Făgăraș, stratul de zăpadă proaspătă, de peste 35 de centimetri, depusă peste crustele mai vechi de gheață poate aluneca cu ușurință, riscul declanșărilor fiind mai însemnat pe pantele suficient de înclinate, mai ales la supraîncărcări, fiind posibile chiar și unele declanșări spontane de mici dimensiuni”, anunță meteorologilor.

Potrivit acestora, stratul de zăpadă la stația de la Bâlea Lac măsoară peste 75 de centrimetri, iar avertizarea este valabilă până sâmbătă, ora 20.00.

La rândul lor, salvamontiștii din Sibiu au precizat că traseele superioare cabanelor sunt închise, întrucât pe creastă stratul de zăpadă viscolită poate fi mult mai mare, iar vremea este capricioasă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/risc-insemnat-de-producere-a-avalanselor-in-muntii-fagaras-la-peste-1-800-de-metri-altitudine-44490.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/risc-insemnat-de-producere-a-avalanselor-in-muntii-fagaras-la-peste-1-800-de-metri-altitudine-44490-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv