Este cel mai puternic semnal că Kremlinul este dispus să-și dubleze eforturile pentru a ridica prețurile la energie la nivel mondial, în timp ce Putin se pregătește să primească pe regele Salman Bin Abdulaziz din Arabia Saudită.
“Pe baza realităților din martie 2018, vom lua decizia noastră, dar nu exclud că am putea extinde acordul”, a declarat Putin. “Dacă vorbim despre o eventuală extindere, atunci, bineînțeles, ar trebui să fie cel puțin până la sfârșitul anului 2018.”


De când a intrat în vigoare pactul Rusiei cu Organizaţia pentru Țările exportatoare de Petrol, Putin a apărut ca fiind cel mai influent jucător al grupului, lucru confirmat şi de un înalt oficial OPEC sub condiţia anonimatului.


Influenţa crescândă a Kremlinului în cadrul înţelegerii reflectă o politică externă care este concepută pentru a contracara influenţa SUA în întreaga lume, printr-un amestec larg de măsuri economice, diplomatice, militare şi de informaţii.  Strategia respectivă, care este întărită de vasta bogăţie a resurselor naturale ale Rusiei, pare să funcţioneze.

“Putin este acum ţar al energiei pe plan mondial”, a declarat Helima Croft, fost analist al Agenţiei Centrale de Informaţii.

Puterea poziţiei lui Putin va fi în centrul atenţiei pe 30 noiembrie, când 14 membri ai OPEC, inclusiv Iranul, Irakul, Nigeria şi Venezuela, găzduiesc producători independenţi, precum Rusia şi Mexic, la Viena, pentru a discuta despre extinderea reducerilor din martie. În joc se află sănătatea economică şi politică a tuturor statelor implicate, inclusiv Kazahstan şi Azerbaidjan, două foste republici sovietice pe care Putin le-a adus în afacere, mai titrează bloomberg.com.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este cel mai puternic semnal că Kremlinul este dispus să-și dubleze eforturile pentru a ridica prețurile la energie la nivel mondial, în timp ce Putin se pregătește să primească pe regele Salman Bin Abdulaziz din Arabia Saudită. 'Pe baza realităților din martie 2018, vom lua decizia noastră, dar nu exclud...

Preluat de la EVZ